Haberler

Milletvekili Başaran'dan Gözaltı Ve Tutuklama Tepki

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, gözaltı ve tutuklamalara karşı tepki gösterdi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, son günlerde yaşanan polis baskınları, gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bakanlar Kurulu ve Güvenlik Zirvesinde kararı verilen siyasi operasyonlara tepki gösteren ve bu operasyonların "Güvenlik Paketi" kapsamında yapıldığını söyleyen HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, avukatların müvekkilleri ile görüştürülmediğini ve hukukun ayaklar altına alındığını belirterek, "kaos" uyarısı yaptı.

Bakanlar Kurulu ve Özel Güvenlik Zirvesi sonrası hükümetin talimatıyla Türkiye'de başlatılan ve çoğunluğu Kürt siyasetçilerin oluştuğu yüzlerce kişinin gözaltına alındığı operasyonlara tepki gösteren Başaran, seçim yenilgisini hazım edemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP'yi bu operasyonlarla yıpratmak istediğini iddia etti.

Abdullah Öcalan'ın Dolmabahçe Mutabakatının devreye girmesi gerektiğine işaret eden, yaşanan kaos ortamının büyüyeceği konusunda uyarılarda bulunan Başaran, "Meclisi olağanüstü toplanmaya çağırdık. Bizim için Dolmabahçe Mutabakatı devreye girmediği sürece bu tür katliamların süreceğinden endişeliyiz" dedi. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ayşe Acar Başaran Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

zaza 12:

şu anda korsan bir hükümet ve korsan bir başbakan var iş başında

0
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title