Haberler

Milletvekili Badak'tan Kent Konseyine Ziyaret

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Kent Konseyi üyelerine Açık Hava Olimpik Spor Alanları Projesi'ni anlattı

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Kent Konseyi üyelerine Açık Hava Olimpik Spor Alanları Projesi'ni anlattı.

Milletvekili Badak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve il yönetim kurulu üyeleri Antalya Kent Konseyi'ni ziyaret etti. Semanur Kurt başkanlığında yürütülen aylık yürütme kurulu toplantısına katılan Badak, konsey üyeleriyle Antalya ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunup, Manavgat-Alanya arasında hayata geçirilmesi düşünülen Açık Hava Olimpik Spor Alanları Projesi'ni paylaştı. Projeyle ilgili sunum yapan Badak, konsey üyelerinin projeyle ilgili fikirlerini alıp, değerlendireceğini söyledi.

Projenin uygulanabilirliği yönünden ilgili bakanlıklardan olumlu görüşleri aldığını ifade eden Badak, bölgedeki yerleşim alanları ve tarımsal faaliyetler ile entegre edilebilecek durumda olduğunu ve hayata geçirilmesi noktasında bir engel olmadığını kaydetti. Projenin geliştirilmesi yönünde konsey üyelerinin fikirlerini almak istediğini belirten Badak, "Antalya'nın önemli yerel dinamiklerinden biri olan Antalya Kent Konseyinin fikirlerini ve katkılarını almak istedim. Projenin eksik yönlerini tamamlayıp, birlikte daha sağlıklı bir hale getirebiliriz" dedi.

Antalya Kent Konseyi üyeleri, projeyle ilgili düşüncelerini paylaşırken, bir bölümü planlama noktasında dikkatli olunması ve bölgeye plansal zarar verilmemesi gerektiğini ifade ederken, bölgenin yerleşim ve tarımsal özelliğinin korunarak gerçekleştirilecek projenin, turizme, tarıma, spora ve ekonomiye önemli katkılar sağlayacağı görüşü ön plana çıktı.

Konsey üyesi turizmci Yusuf Örnek, dünyanın önde gelen sporcularını Türkiye'ye çekmekle olimpik başarının artacağını, bunun da yeterli altyapının oluşturulmasıyla sağlanabileceğini söyledi. Türkiye'ye gelen Alman bisikletçi sayısının arttığına dikkat çeken Örnek, bisikletçiler ve diğer branşlarda yapılacak görüşmeler de altyapı tesisleşmesi sağlandığı taktirde Türkiye'nin daha çok tercih edileceğini ifade etti.

Badak tarafından sunumu gerçekleştirilen proje, Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayıp, Alanya Konaklı arasında Antalya-Mersin kara yoluna paralel, 36 kilometre uzunluğunda yapılacak yeni bir yol ve iki yol arasında kalan 2,5-5 kilometre derinlikte bir alanı kapsıyor.

Projeyenin, Manavgat-Alanya sahil şeridine turizmin yanı sıra sportif, tarımsal ve ekonomik olarak canlılık kazandırması hedefleniyor. Bölgedeki mevcut yatak kapasitesinin kullanımını 12 aya çıkaracak proje alanı, su sporlarının yanı sıra açık havada yapılabilecek her türlü olimpik sporu bütünüyle içine alabilecek şekilde planlanacak. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title