Haberler

Milletvekili Aydınlıoğlu, Zeytinlikte Koyun Otlatan Çobana Kızdı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, İncelemeleri Sırasında Zeytinlikte Koyun Otlatan Çobanı Azarladı. Aydınlıoğlu, Koruma Kanununun Daha Sert Cezalar İçerecek Şekilde Yeniden Düzenlenmesi İçin Meclis'e Önerge Vereceğini Açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, incelemeleri sırasında zeytinlikte koyun otlatan çobanı azarladı. Aydınlıoğlu, koruma kanununun daha sert cezalar içerecek şekilde yeniden düzenlenmesi için Meclis'e önerge vereceğini açıkladı.

Ayvalık'taki incelemeleri sırasında zeytin ağaçlarının dallarını yiyen koyunları gören AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, koyunları otlatan çobanı yanına çağırarak sert çıktı. Gördüğü bu manzara karşısında şaşkına dönen Milletvekili Aydınlıoğlu, Ankara'ya döner dönmez 4086 Sayılı Zeytinciliğin Korunması Hakkındaki Kanun'da değişiklik yapılması için TBMM'ye önerge vereceğini söyledi.

Aydınlıoğlu, "Koyunlar zeytinlerin filizlerini, alt dallarını yiyor, sürgünlerini yiyor. Koyunların zeytinlik alanlarında gezmesi yasak. Koruma kanunları uygulanmıyor. Ben bir kanun teklifi hazırladım. 6-7 aydır benim üzerinde çalıştığım bir kanun teklifi var. Kaymakamlarla, tarım müdürlerinin görüşlerini aldık. Körfez ilçelerindeki zeytinliklerin durumuyla ilgili bilgiler aldık. Şimdi onları kanun teklifi haline getirip Meclis'e sunacağız" dedi.

(BT-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title