Haberler

Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Uğur Mumcu İçin Mesaj Yayımladı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun Öldürülmesinin 18. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 18. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, demokrasi, laiklik ve Cumhuriyetin savunucularından Mumcu'nun, dürüstlüğü, duruşu, devrimci, Atatürkçü kimliği ile Türk gazetecilik tarihinin en büyük isimlerinden olduğunu belirtti.

Türkiye'nin geçmişindeki karanlık bölgelerine ışık tutulmasına, karanlıkların aydınlatılmasına ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

'Ne yazık ki ülkemizde bilim adamları, nitelikli yazarlar, sanatçılar ve aydınlar kolay yetişmiyor. Bu değerleri teröre, faili meçhul cinayetlere feda etmek geleceğimizi karartmaktan başka bir şey değildir. Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruların ısrarla yanıtını bulmak, demokratik hukuk devletinin tarihsel görevidir. Yeni acılar yaşamamak dileğiyle Uğur Mumcu'yu ölümünün 18. yılında saygı ve sevgi ile anıyorum.'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Mumcu'nun yazılarında ve eserlerinde çağdaşlığın, ilericiliğin ve gerçek anlamda Atatürkçülüğün temel ilkelerini daima prensip edindiğini vurguladı.

Aydınlık fikirlerine tahammül edemeyen gerici güçlerin, Mumcu'nun bedenini yok ederek fikirlerinin de yok edeceklerini zannetmelerinin en büyük yanlışları olduğunu ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

'Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini takip eden bu ülkede Uğur Mumcu'lar asla son bulmayacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 18. yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.'

(İYO-KRM-MUT) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title