Haberler

Milletvekili Akgün'den İddialara Yanıt

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, TBMM'de Olmadığı Halde Oy Kullandığı Yönündeki İddiaları Yalanladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, TBMM'de olmadığı halde oy kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Partisinin Karaman İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, kendisinin de isminin geçtiği 27 milletvekilinin Meclis'te olmadıkları halde oy kullandıkları yönündeki açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdi. Akgün, "Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Başkanlık Divanı üyeliği yapmış, Katip Üyelik yapmış bir milletvekiliyim. Meclis iç tüzüğünü gayet iyi yorumlayabilen ve bilen birisiyim. Meclis'te oylama iki türlü olur. Birincisi elektronik oylamadır. İkincisi de zamanlama yetmezse veya elektronik oylama yöntemi çalışmazsa pusula yöntemiyle oyunuzu kullanırsınız. 14 Şubat'ta yapılan oylamada bizim Meclis'te olduğumuz sabahki oylamalardan bellidir. Yalnız milletvekillerinin çalışması yalnızca genel kurullarla sınırlı değildir. Siz oyunuzu pusula olarak kullanırsınız, o anda ya komisyon çalışmanız vardır ya kulislerde sizi bekleyen bakan, milletvekili veya seçmenleriniz vardır. Pusulanızı Başkanlık Divanı'na verirsiniz, odanıza geçersiniz. Nitekim biz de pusulamızı Başkanlık Divanı'na vererek odamıza geçtik. Ondan sonra pusulayla oy kullananların ismi okunmuş. Biz tabi odada olduğumuz için genel kurulda yok sayılmışız. Böyle hallerde eğer pusulayı veren milletvekili ismi okunurken genel kurulda hazır olmazsa o yok sayılır. Biz de yok sayılmışız. CHP Grup Başkanı Kemal Anadol'un, 'AK Parti'li milletvekilleri Meclis'te olmadığı halde oy kullandılar' açıklaması Meclis adına bir talihsizliktir. Eğer Meclis'in baştan beri oylamalarını ben CHP Grup Başkanvekili'nin önüne koyacak olsam CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı yarı yarıya düşer. Bunu da açık söylüyorum" dedi.

Mevlüt Akgün, açıklamasına şöyle devam etti:

"CHP Grup Başkanvekili'nin bu yaptığı bana göre seçimlere giderken muhalefetin ne kadar işi belden aşağı vurmaya götürdüğünün çok açık kanıtıdır. Biz o gün Meclis'teydik. Bu Meclis'te her gün olan gelişmelerdir. Milletvekilinin çalışması sadece genel kurul değildir, komisyona gidebilir, odasına gidebilir veya bir bakanın yanına gidebilir. O sebeple ismi okunurken orda hazır olmayabilir. Bu durumun ne kendisi olmadığı halde imza kullanmasıyla ilgisi vardır ne de herhangi bir yanlışlıkla ve usulsüzlükle ilgisi vardır. Nitekim onlar Meclis Başkanlığı'na dilekçelerini verecekler. Gerekirse biz de CHP milletvekillerinin Meclis'te olmadığı günleri çıkarmak suretiyle bu meseleyi çok daha ileri noktaya taşıyacağız. Bunu bu kadar iddialı söylüyorum. Meclis'te CHP'nin Genel Sekreteri Önder Sav'ı göreniniz var mı Allah aşkına, yok. Meclis iç tüzüğüne göre bir milletvekili belli bir sayıda Meclis'e gelmediği zaman, o kişinin milletvekilliği düşer. Bu durumda CHP'den birçok milletvekilinin vekilliğinin düşmesi lazım".

(MD-İP-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title