Haberler

Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi de ÖSS'ye Girdi

AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi, Evliliğinden Dolayı Yarım Bıraktığı Üniversite Hayalini Gerçekleştirmek İçin İskenderun'da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) Girdi.

AK Parti Hatay milletvekili adayı Filiz Özçörekçi, evliliğinden dolayı yarım bıraktığı üniversite hayalini gerçekleştirmek için İskenderun'da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdi.

ÖSS'yi daha önce kazanarak ODTÜ fizik mühendisliği bölümünü, 1 yıl hazırlık okurken Dr. Ahmet Özçörekçi ile evlenmesinden dolayı yarıda bırakmak durumunda kalan Filiz Özçörekçi, 20 yıl aradan sonra ikinci kez üniversite sınavına girdi. Eşi pratisyen doktor olan Özçörekçi'nin en büyüğü 22 yaşında üç çocuğu bulunuyor. Evliliğin eğitimin önüne geçmesi üzerine yeniden üniversite sınavına hazırlanan Özçörekçi, ilk sınavında ODTÜ fizik mühendisliğini kazandığını, şimdi ise işletme fakültesini okumayı

hedeflediğini söyledi. Özçörekçi, "Bir yıl okuduğum hazırlığı birincilikte bitirdim. Bu başarıma rağmen evliliği, okumaya tercih ettim. Şimdi yeniden gireceğim sınavı kazanmak istiyorum. Hem milletvekilliği hem de ÖSS'de başarılı olmak istiyorum. İyi bir sınav vermek istiyorum daha sonra milletvekilliği seçimleri için çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Eğer seçilirsem Hatay'dan TBMM'ye giren ilk kadın milletvekili olacağım bu da benim için ayrı bir gurur kaynağı" dedi.

Parlamentodaki kadın sayısının çok az olduğunu en az yüzde 30 olması gerektiğini vurgulayan Özçörekçi, "Milletvekili olmamın, kadınlarımıza örnek olacağını düşünüyorum. Onlara önder olmak istiyorum. Buradan bayanlara da sesleniyorum. Kendilerini geri tutmasınlar onlar da ileri plana atsınlar bu konuda istekli ve kendini yeterli gören tüm bayanlara bu çağrıyı yapıyorum" şeklinde konuştu.

Ahmet Özçörekçi, Payas Fahrettin Altay ilköğretim Okulu'nda eşinin sınavdan çıkmasını bekledi. Eğitimin yaşı olmadığını belirten Özçörekçi, "Filiz hanıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Evliliğimiz dolayısıyla çok başarılı iken okulu bırakıp evliliği tercih etti. Ama şu anda Filiz hanımın siyasi çalışmasının yanında böyle bir eğitim çalışmasını ben de gönülden destekliyorum" dedi.

Kadın milletvekili adayıyla aynı sınıfta üniversite sınavına giren gençler ise, "Milletvekili adayımızı taktir ediyoruz. İnşallah o da biz de başarılı oluruz" diye konuştular.

(AS-AB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title