Haberler

'Millet Çözümün Siyasette Olduğunu İlan Etti'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Çok Önemli İlerlemeler Kaydettiğini Belirterek, 'Milletimiz, Türkiye'nin Problemlerinin Çözüm Adresinin Siyaset Kurumu Olduğunu Bir Kere Daha Açıkça İlan Etmiştir' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl içinde Türkiye'nin her alanda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "Milletimiz, Türkiye'nin problemlerinin çözüm adresinin siyaset kurumu olduğunu bir kere daha açıkça ilan etmiştir. Türkiye'nin işlerliği kanıtlanmış demokratik parlamenter sisteminin bölgesi ve dünya için ne kadar değerli bir tecrübe olduğu da çok daha iyi anlaşılmıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında 2007 yılının Türkiye'nin gelişme ve kalkınma hanesine yazılan bir kazanç yılı olduğunu ifade ederek ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ekonominin 2002 yılı sonundan itibaren hızla iyileşme gösterdiğini söyleyen Erdoğan, bu sürecin artık atılım sürecine dönüştüğünü ifade etti.

-AVRUPA'NIN 6. BÜYÜK EKONOMİSİ OLDUK-

Erdoğan, bundan 5 yıl önce Türkiye'nin en ağır ekonomik krizinin yaralarını sarmak için kollarını sıvadığını kaydederek şöyle konuştu:

"Bugün ise dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yerimizi almak için topyekun bir seferberlik hali içindeyiz. Hamdolsun, olumsuz küresel şartlara rağmen 2007 yılında da bu atılım süreci devam etmiş, milletçe yüzümüzü güldürecek, gönlümüzü ferahlatacak, geleceğe çok daha umutla bakabilmemizi sağlayacak gelişmeler yaşanmıştır. Şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum: Türkiye, 2002 yılında milli gelir itibariyle dünyadaki 180 ülke arasında 26.

sıradaydı. Bugün ise Türkiye, 180 ülke arasında 17. sıraya yükselmiştir. 2002 yılında Avrupa'nın 12. büyük ekonomisiydik, bugün 6. büyük ekonomisi haline geldik. Büyüme devam ediyor, enflasyon tek haneli oranlarda, faizlerde düşüş sürüyor. İhracat, hedeflediğimiz 100 milyar doları aşmış durumda, doğrudan yatırımlar 20 milyar dolar seviyesini zorluyor. Düne kadar 25 Avrupa Birliği ülkesine kıyasla Türkiye, bütçe açığının gayri safi milli hasılaya oranı bakımından en yüksek oranlı ülkeydi. Bugün bütçe fazlası veren 9'uncu ülkeyiz."

-13 MİLYON KİŞİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA-

Türkiye ekonomisinin 23 çeyrek üst üste büyüme başarısını gösterdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, bu büyümenin devam edeceğini belirtti. Erdoğan TÜİK'in açıkladığı 2006 yılı sonu yoksulluk endeksine göre 13 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında bulunduğunu 2002 yılında ise bu rakamın 18 milyondan fazla olduğunu anımsattı. Erdoğan, 5 yılda 5 milyon vatandaşın yoksulluk sınırının altında yaşamaktan kurtulduğunu ve orta tabaka bir hayat standardına kavuştuğunu belirterek en fakirle en zengin arasındaki makasın daralmaya başladığını söyledi.

-İŞLERLİĞİ KANITLANMIŞ PARLAMENTER SİSTEM-

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl içinde Türkiye, her alanda çok önemli ilerlemeler kaydederek, aydınlık bir geleceğe doğru adımlarını hızlandırmıştır. Milletimiz, Türkiye'nin problemlerinin çözüm adresinin siyaset kurumu olduğunu bir kere daha açıkça ilan etmiştir. Türkiye'nin işlerliği kanıtlanmış demokratik parlamenter sisteminin bölgesi ve dünya için ne kadar değerli bir tecrübe olduğu da çok daha iyi anlaşılmıştır."

-2008 HEDEFLERİ-

Konuşmasında eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, sanayi, dış politika gibi konularda hükümet olarak yaptıkları icraatları anlatan Erdoğan, 2008 yılı için hedeflerini de "en az yüzde 5,5 oranında büyüyen, kişi başına gelirini 7 bin dolara yükselten, huzur ve istikrarını koruyan, güvenliğini tam olarak tesis etmiş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yükselen bir Türkiye" olarak anlattı. Erdoğan konuşmasında şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerini yakalamış bir ülke olarak kutlamak için büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealine her geçen yıl biraz daha yaklaşıyoruz. 2007 yılı bu açıdan zorluklarla dolu ama verimli, bereketli bir yıl olmuştur.

Karşılamaya hazırlandığımız 2008 yılının da ülkemize ve milletimize yeni başarılar, bölgemize ve dünyamıza daha çok huzur, barış ve refah getirmesini Allah'tan temenni ediyorum." (ANKA)

(İG/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title