Haberler

Milas'ta Maden Operasyonu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen ve 'Maden Operasyonu' adı verilen baskında, maden ocaklarından çıkan malzemeyi limana taşıyan kamyonların fazla tonaj yüklemesine göz yumulması için rüşvet verdiği ileri sürülen üç kişi gözaltına alınıp tutuklandı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen ve 'Maden Operasyonu' adı verilen baskında, maden ocaklarından çıkan malzemeyi limana taşıyan kamyonların fazla tonaj yüklemesine göz yumulması için rüşvet verdiği ileri sürülen üç kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Operasyon kapsamında rüşvet aldığı iddia edilen uzman jandarma A.E. hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Milas'taki maden ocaklarında yük taşıyan kamyonlardan rüşvet alındığı iddiası üzerine savcılığın talimatıyla soruşturma başlattı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takipte, Milas İlçe Jandarma Trafik Şubesi'nde görevli uzman jandarma A.E.'nin, maden ocaklarından Güllük Limanı'na yük taşıyan bazı kamyon kooperatifler ile taşımacılık yapan özel firmalara bağlı kamyonların fazla tonaj yüklemesine göz yumduğu bunun karşılığında da bankalardan kullandığı kredinin taksitlerini ödettirdiği belirlendi. Rüşvet verdiği ileri sürülen üç kişinin belirlenmesiyle polis, geçen Cuma günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Ejder Ü. (39), Mehmet A. (64) ve Sebahattin G. (45) gözaltına alınırken ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, A.E.'nin kredi taksitlerinin ödendiğini gösteren banka dekontları ele geçirildi.

Gözaltına alınan üç kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Cumartesi günü sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyon kapsamında mahkeme, bir süre önce başka bir ilde görevlendirilen uzman jandarma A.E.'nin yakalanıp Milas'a getirilmesine karar verdi. - Muğla / Milas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title