Haberler

Milas 1 Çelebi ´Biz 12 Eylül Anayasası'na ´Hayır´ Derken Onlar Beslendi´ Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi:

'biz 12 Eylül Anayasası'na 'hayır' Derken Onlar Beslendi'

'BİZ 12 EYLÜL ANAYASASI'NA 'HAYIR' DERKEN ONLAR BESLENDİ'

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, anayasa değişikliğinin 12 Eylül ile hesaplaşma amacı taşımadığını belirterek, ''12 Eylül'le biz hesaplaştık. Meydanlarda iken, biz 12 Eylül anayasasına hayır derken, bugün iktidarda olanlar bu anayasaya sahip çıktılar, bu anayasadan beslendiler. Onun için 12 Eylül'le hesaplaşma söz konusu değildir. Başbakan evet demeyenlerle hesaplaşacağım ve bertaraf edeceğim diyor. Bu kadar özgürlük anlayışı, bu kadar demokrasi anlayışı, bu kadar sisteme bakışları var. Bunlar özgürlükçüyse emekliler sendikasına, çiftçiler sendikasına, gençlik sendikasına kapatma davası niye açıyorlar' dedi.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde belediye ile Genel- İş Sendikası arasındaki 2010 Yılı Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katılan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yaklaşan referanduma ilişkin mesajlar verdi. Çelebi, «MD-IT»«MD-BO»1980 darbesinden bu yana işçilerin örgütlülük sayısının hızla düştüğünü belirterek, ''1980 darbesinde Türkiye'nin nüfusu 42 milyondu, örgütlü işçi sayısı 2.5 milyondu. Bugün Türkiye'nin nüfusu 72 milyon, aktif işçi sendikalı sayısı 750 bin. Bu fotoğraf her şeyi gösteriyor. Özelleştirmeler, yapılan uygulamalar, yasalar, 12 Eylül sürecinin Türkiye'yi nereye getirdiğinin en güzel göstergesi' dedi.

«MD-IT»«MD-BO»Anayasa değişikliğindeki sendikalarla ilgili düzenlemeleri hatırlatan Çelebi, şunları söyledi: ''Bir kere anayasanın yapılışında temel eksiklikler var. Anayasaya metinleri bir siyasi partinin metni olamaz. Herkesle uzlaşılarak çıkarılması gereken metinlerdir bunlar. Hazırlanan metin şu anda halka dayatılıyor. Daha önce de bu ülkede anayasalar değişti. Bugün de değişebilir. Ama uzlaşarak. Bizlerin evet diyebileceği yaklaşımlar var. Ama o evet adına feda edemeyeceğimiz, o evet adına asla vazgeçemeyeceğimiz Türkiye'nin geleceğini belirleyecek düzenlemeler var. Onun için bu anayasa, 12 Eylül hesaplaşması değil. 12 Eylül'le biz hesaplaştık. Meydanlarda iken biz 12 Eylül anayasasına hayır derken, bugün iktidarda olanlar bu anayasaya sahip çıktılar, bu anayasadan beslendiler. Onun için 12 Eylül'le hesaplaşma söz konusu değildir. Başbakan evet demeyenlerle hesaplaşacağım ve bertaraf edeceğim diyor. Bu kadar özgürlük anlayışı, bu kadar demokrasi anlayışı, bu kadar sisteme bakışları var. Bunlar özgürlükçüyse emekliler sendikasına, çiftçiler sendikasına, gençlik sendikasına kapatma davası niye açıyorlar.'

Süleyman Çelebi, paket içerisinde yer alan, ''iki ayrı sendikaya üye olabilme' maddesinin de karışıklık yaratacağını savundu.

12 EYLÜL İLK RAUND

Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici da ''Referandum aldatmacasıyla karşı karşıyayız. Sadece yargının denetim altına alınması için yapılan bir referanduma 24 madde daha eklenerek halkın karşısına getirildi. Devletin görevi zaten bu referandum paketinde bulunanları yapmak. Bunu uygulamak için halka gitmeye gerek yok. Bu aldatmacalara kanmamalıyız. Eğer kanarsak, bilesenizki AKP iktidarı döneminde iş, aş yerleri yine birilerine peşkeş çekilecek. Birçok yer şimdiye kadar satıldı ve devredildi. Satılanların yerine tek bir fabrika bile açılmadı. Onun için referandum süreci bizler için önemli. Anayasa değişikliğine en yüksek sesle hayır demeliyiz. 12 Eylül'de yapılacak referandum 2011'de AKP iktidarının sonlanmasını sağlayacak ilk raunddur' dedi.

Konuşmaların ardından Milas Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası arasında 2010 Yılı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, yapılan sözleşmeyle 1059 TL olan en düşük net işçi maaşının 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle 1202 TL'ye, 2053 TL olan en yüksek işçi maaşının da net 2200 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MİTSO) törene Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz'un yanı sıra sendika temsilcileri ve belediye işçileri de katıldı. Sözleşme Süleyman Çelebi, Erol Ekici ve Başkan Tokat tarafından imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title