Haberler
BBC

Kız Çocuklarına Mavi İsmini Veren Aile Mahkemelik Oldu: Adını Değiştirin!

Güncelleme:

İtalya'da kız bebeklerine "Mavi" ismini veren aile, 1,5 yıl sonra gelen uyarı ile şoke oldu. Bu ismin erkek cinsiyetiyle ilişkilendirildiğini söyleyen mahkeme, aileden değişiklik yapmasını istedi.

Milano'da yaşayan bir çift, 1,5 yıl önce dünyaya gelen kızlarına İtalya için sıradışı bir isim olan Blu'yu seçti. Kızlarını bu isimle nüfus idaresine kaydettiren çifte geçen günlerde savcılıktan bir tebligat geldi. Tebligatta, aileye, kızlarının ismini değiştirmeleri gerektiği, aksi halde çocuğa mahkeme tarafından bir isim atanacağı bildirildi.

MAHKEME "SAKINCALI" DEDİ

Milano merkezli Il Giorno gazetesinin haberine göre "Blu" isminin sakıncalı bulunmasına gerekçe olarak da bebeğin cinsiyeti gösterildi.

Milano Cumhuriyet Savcılığı, mavi renk anlamına gelen Blu'nun "cinsiyeti kadın olan bir kişiyi" çağrıştırmadığını ve bu durumun "isimlerin bebeklerin cinsiyetiyle uyuşması gerektiği yönündeki bir kararnameye" aykırı olduğunu öne sürdü.

DEĞİŞTİRMEZLERSE HAKİM DEĞİŞTİRECEK

Luca ve Vittoria isimli anne-baba, "Perşembe günü mahkemeye yeni bir isimle gitmezsek, hakim bizim yerimize kızımıza isim verecek" dedi.

Soyismi açıklanmayan baba yaşadıkları şaşkınlığı anlatırken, "Kızımızı nüfusa kaydettirmeye gittiğimizde, bu isimle ilgili itiraz gelebileceği uyarısı yapmışlardı. Ama 1.5 yıl sonra ismi değiştirmek zorunda kalmayı beklemiyorduk. Artık kızımız da isminin Blu olduğunu biliyor, her yerde de adı böyle yazıyor" dedi.

TÜM "MAVİLER" BİRLEŞTİ

Blu'nun anne-babası, mahkemeye istatistiklerle giderek hakimi ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. İtalya'da 2015'te 5 kız bebeğe, 2016'da 7 kız bebeğe Blu isminin verildiğini tespit eden aile, diğer ülkelerde bu ismin kız çocukları için kullanıldığını da savunacak.

BEYONCE'NİN KIZININ İSMİ DE MAVİ

Il Giorno gazetesi de mavi rengi isim olarak taşıyan en meşhur kız çocuğunun şarkıcı Beyonce'nin kızı olduğunu, İtalya dışındaki ülkelerde bu ismin tek bir cinsiyete uygun olduğu algısının kalmadığını yazdı. Gazete ayrıca, "Peki ya ismi Verde (yeşil) olanlar ne olacak?" diye sordu.

Anne Vittoria, mahkemelik olan Blu ismini neden seçtiklerini ise şöyle anlattı:

"Luca ile 3 yıl önce tanıştığımız gün, kızı olursa ismini Blu koymak istediğini söylemişti. Ben de mavinin 5. çakra rengi olması, harmoni ve dengeyi temsil etmesi nedeniyle bu ismi seçtim. Mavi sonsuzluğun rengidir."

BBC

Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (54)

Gündem:

GÜNDEM: Doların yükselişine bir eyyy amerika, ey merkez bankasıyla müdahale etmenizi bekliyoruz sayın cumhur başkanım halimiz harap refarandumda evet diyin bombalar patlamasın ekonomi düzelsin dediniz bizde saf saf o dönem sanki 14yıldır iktidarda başkası var gibi inanıp verdik ve sonrası ülke perişan. Şimdi de ekonomiyi düzeltecem diyosunuz 16 yıldır ülkeyi yöneten benmiyim IMF’ye borcumuz yok diye övünüyosunuzda IMF’ye borçlu olduğumuz dönemin 170katı borçluyuz ve o dönem PTT, TEKEL, PETROL OFİSİ, RAFİNERİ ve LİMANlarımız ŞEKER fabrikalarımız VARDI. Şimdi devletimizin bünyesinde sata bileceğiniz hiç birşeyi bırakmadınız eskilerin lafıdır hazıra dağ dayanmaz satıp satıp örtülü ödenekte harcadınız gelir getiren bir akar yokken batış kaçınılmazdır. Artık bende size TAMAM diyorum ülkenin selameti için devletin bekası için TAMAM sizde gerçekten bir nebze vatan ve millet sevgisi varsa TAMAM demelisiniz diye düşünüyorum...

28
14
yanıtYanıtla
ali:

Hain bunlar hainnn 155 i ararım bak diye birde ahkam kesen beyinler var bu ülkede. saçından sakalından utanmaz beynini kiraya verenlerle dolu memleket müstehaktır bizlere beter olsun oy verenler yüzünden bizde çekiyoruz ama onlar inş bizden beter olurlar

yanıt3
yanıt0
123:

bu yorumları okuyorlarsa seçimi felan beklemeden bugün bırakıp gitmeleri lazım. . .

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

Dolar 10:58 itibariyle 4. 8546, akepeliler çok seviniyorlardır ne de olsa yol yaptılar ya

21
21
yanıtYanıtla
dolar:

4, 80 oldum bi farkıma varın artık

17
11
yanıtYanıtla
FAKİRLEŞİYORUZ:

DOLAR ŞUAN 4, 92 BİR GÜNDE YÜZDE 5 DEĞER KAYBETTİ PARAMIZ

18
2
yanıtYanıtla
dodo:

mavi 5çakra haaa????onu boşver sen ekonomimiz şahlandıkça şahlaneyah benzine mazota yetişemiyeah dolar uçuyeah 2023te dolar 23tl oluyeah

14
4
yanıtYanıtla
dede:

Laiklik elden gidiyeağ. İrtica geliyeağ. Siz böyle şakalar yapiyeğ? Görüşürük hazeyrande.

yanıt0
yanıt5
dürbünlü:

türk ve müslüman olupta gavur ismi kullananlar,,çok dikkat etmelidirler,,çünkü ahirette çocuklar babalarından davacı olacaklardır.

5
11
yanıtYanıtla
tayyipci:

incildemi yazıyor bu dediklerin ???

yanıt1
yanıt2
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title