Haberler

Milano Çıkarması

Eski Manken, Yeni Stilist Nedret Taciroğlu, Tasarımlarını Modanın Başkenti Sayılan Milano'da Podyuma Taşıdı.

ESKİ MANKEN, YENİ STİLİST NEDRET TACİROĞLU, TASARIMLARINI MODANIN BAŞKENTİ SAYILAN MİLANO'DA PODYUMA TAŞIDI.

Türkiye'nin kültür ve sanatının geleneksel ifade tarzını modaya yansıtan Nedret Taciroğlu, Topkapı Müzesi'ndeki nefis İznik çinilerinden esinlendiğini ve bunları ipek, saten, tül krep kumaşa döktüğünü belirtti.

Milano'daki "Chiostri dell'Umanitaria" sanat kompleksinde düzenlenen Nedret Taciroğlu defilesini çok sayıda İtalyan moda eleştirmeni izlerken, Türkiye'den gelen dostları da kendisini yalnız bırakmadılar. Çinilerdeki mavi ton ağırlıklı renkler dışında kızıl, bej ve beyaz renkleri seçen Nedret Taciroğlu, ilk defilesini Milano'da yapmasıyla ilgili "Moda ve dizaynda en çekici ve önemli vitrin Milano. Böylece benim modayı dizayn etme veya tersi anlayışı projemi hayata geçirmiş oldum" dedi.

İznik çinilerinin motiflerini kreasyonlarına ekleyerek nefis bir şark atmosferi yaratan Taciroğlu'nun 30 kadar eserini Milano'daki ünlü modeller sundu. Halen kreasyonları New York'taki Saks Fifth Avenue'de satılan Taciroğlu, sonbaharda bu kentte de bir defile düzenleyeceğini belirtti.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title