Haberler

Milanlı 3 Türk Şampiyon Oldu

İtalya'nın Serie A Takımlarından Ac Milan'ın Ev Sahipliği Yaptığı "Milan Junior Camp Day" Organizasyonu Kapsamında Milano'ya Gelen Üç Minik Türk Futbolcu Büyük Başarıya İmza Attı.

İTALYA'nın Serie A takımlarından AC Milan'ın ev sahipliği yaptığı "Milan Junior Camp Day" organizasyonu kapsamında Milano'ya gelen üç minik Türk futbolcu büyük başarıya imza attı.

Organizasyonun Türkiye haklarını elinde bulunduran eski gol kralı Tanju Çolak'la birlikte Milano'ya gelen minikler, gün boyunca devam eden futbol turnuvasında kendilerini gösterdi. Milano Vismara Sports Center'da 29 ülkeden 387 minik futbolcu arasında belirlenen takımlarla turnuva düzenlendi. Takımlarda kız çocukarının da yeralması dikkat çekti.

TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU

11 yaşındaki Orhan Pala, ve 9 yaşlarındaki Üsame Karataş ile Arda Ersan gün boyunca yoğun bir çaba göetererek takımlarını finale taşıdı. Freestile Dünya Şampiyonu BillyWingrove2un gösterisiyle başlayan final maçında da görev alan Arda, Orhan ve Üsame, rakip takımın 3-2 yenilmesinde önemli rol oynadı. Minikler şampiyonluğu takım arkadaşlarıyla paylaşırken, Yunanistan'dan gelen çocuklarla bayrak değiştirip foroğrak çektirerek, Türk-Yunan dostluğu mesajı da verdi. Final maçını Milan'da 1977-1997 arası aralıksız 20 yıl top koşturan efsanevi oyuncu Franco Baresi de izledi.

DELİKLİ BONCUK YERDE KALMADI

Turnuvada en çok göz dolduran oyuncular arasında yeralan Van'ın Erciş İlçesi'nden Orhan Pala, "Ronoldinho, Kaka ve Pato'yla tanışmak büyük mutluluk. Messi gibi olmak en büyük hayalim" derken, kendisindeki yeteneği keşfeden beden eğitimi öğretmeni Yusuf Yatkın, "Delikli boncuk yerde kalmaz. Çok yetenekli. Şu anda emekliyor ama ilerde çok önemli bir futbolcu olacak. Umarım Türkiye'de imkan sağlanır ve çocuklarımız bu tür organizasyonlara alışkın hale gelirler"diye konuştu.

AİLELER DE MUTLU

Arda Ersan, şampiyon oldukları için mutlu olduğunu belirtirken, gelecekte eğitimimi iyi bir şekilde tamamlayıp, bir gün büyük bir takımda futbol oynamayı hayal ettiğini söyledi. Arda'nın annesi Hülya Ersan ise duygularını, "Aşırı mutluyuz" şeklinde açıklarken, oğlunun futbolcu olmasını sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti. Üsame Karataş da, "Turnuvada şampiyon olduk çok mutluyum. Okullarımı bitirip futbolcu olmak istiyorum" derken dayısı Kemalettin Yazıcı ise, "Çocuklarımızın ufkunu açan bir organizasyon oldu. Devamının gelmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

KAMP YATILI OLACAK

Organizasyonun Türkiye ayağını gerçekleştiren, Türkiye'nin eski gol kralı ve altın ayakkabı sahibi tek Türk futbolcu Tanju Çolak, bir yıldır bugünü beklediklerini belirterek, "Herkes organizasyonun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair bir çeyler söylüyordu.Biz yüzümüzün akıyla çıktık.Türk futbolcularının ne kadar kabiliyetli olduklarını Milano'da gösterdik. Üçü de çok iyi oynadı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti.Özellikle Orhan yıldız oldu. Orhan'ı İstanbul'a almamı ve iki yıl onunla yakından ilgilenmemi istediler. Orhan 13 yaşına geldiğinde talibi çok olacak. Bundan sonraki organizasyonu Ocak ayının 25-29'u arasında Antalya'da yatılı yapacağız" diye konuştu. Minik yıldızlar bugün de San Siro stadını gezerek, Milan-Sampdoria maçını izleyecek. Maçın ardından da miniklerin Milanlı futbolcularla grup fotoğrafı çektirmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title