Haberler

Mikrokredi ile yaşama tutundu

Güncelleme:

Eşinden ayrıldıktan sonra memleketine dönen 2 çocuk annesi Esma Tekin, mikrokredi sayesinde işyeri açtı.

Eşinden ayrıldıktan sonra memleketine dönen 2 çocuk annesi Esma Tekin, mikrokredi sayesinde işyeri açtı.

Kadının iş gücüne katılımının sağlanması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) bünyesinde yürütülen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile finansal sıkıntının azaltılması ve Türkiye'de yoksulların küçük sermayeye ulaşmasını sağlamak amacıyla mikrokredi uygulaması gerçekleştiriliyor. Uygulama sayesinde 180 bini aşkın kadın aldığı krediyle üretime katkı sunarken, bunlardan bazıları iş yeri açma başarısını gösterdi.

Mikrokredi uygulamasında, dar gelirli kadınların çoğunlukla ev işleriyle ilgilenmesine, aynı zamanda da bir iş yaparak gelir getirici bir faaliyette bulunmasına imkan tanıyan el işi ürünleri üretimi ağırlıklı oldu.

Uzun yıllar Bursa ve İzmir'de tekstil atölyelerinde işçi olarak çalışan 2 çocuk annesi Esma Tekin, yaklaşık 6 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra geri dönüş yaptığı memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde aile ekonomisine katılmak için 2013 yılında mikrokredi başvurusunda bulundu. Ulaştığı kredi desteğiyle satın aldığı dikiş makinesiyle evinde yaklaşık 2 yıl üretim yapan Tekin, ürünlerinin talep görmesi üzerine iş yeri açtı.

-"Yaptığım işten dolayı çok mutluyum"

Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı kredi sayesinde mesleğini memleketinde sürdürme fırsatı bulduğunu ve bu sayede aile bütçesine katkı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Üretimini gerçekleştirdiği ürünlere ilginin büyük olması dolayısıyla iş yeri açtığını işaret eden Tekin, "İş yerimi kredi desteği alarak açtım. Gündüz dükkanda akşam evde çalışarak zaman geçtikçe işlerimi büyüttüm. Artık 3 makineyle üretim yapıyorum. Ağırlıklı kendi el emeğim ile yaptığım ürünler var. Özelikle bebek nevresimi ve perde çeşitleri üretimi yapıyorum. Yaptığım işten dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kadınların üretime katılmasının önemine işaret eden Tekin, ev hanımlarının becerileri doğrultusunda iş yaşamına dahil olmasını istedi.

"Kadınlar olarak ayaklarımızın üzerinde durmamız ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Mikrokredi bu anlamda çok güzel destek oluyor. Hedefim işimi daha da büyüterek kadınlara örnek olmak. Kadınların başarılı olmaması için hiçbir gerekçe yok. Kadın olarak ayaklarımızın üzerinde durmamız ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Mikrokredi bu anlamda çok güzel destek oluyor."

Bismil Mikrokredi Şube Temsilcisi Mutlu Bingöl ise 2003 yılından beri kadınlara kredi verdiklerini belirterek, "523 aktif girişimcimizden yaklaşık 240 tanesi işyeri sahibi oldu. Bazıları işini büyütmeyi başardı. Aralarında iş veren olan da var. Üreterek aile bütçesine katkı sunmak isteyip de sermayesi olmayan kadınlarımızın başvuru yapması halinde kendilerine destek oluruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bismil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title