Haberler

Migros Dünyanın En Büyük 250 Perakende Şirketi Arasına Girdi

Uluslararası Denetim Firması Deloitte'un Hazırladığı "Perakendenin Küresel Güçleri 2008" Raporuna Göre Migros, Bu Yıl İlk Kez Dünyanın En Büyük 250 Perakende Şirketi Arasına Girdi.

Migros, bu yıl ilk kez dünyanın en büyük 250 perakende şirketi arasına girdi.

Uluslararası denetim firması Deloitte'un hazırladığı "Perakendenin Küresel Güçleri 2008" raporuna göre "Dünyanın En Büyük 250 Perakende Şirketi" listesinde Wal–Mart birinci, Carrefour ikinci, The Home Depot ise üçüncü sırada yer aldı. Listeye bu yıl ilk kez Rusya ve Çin'den de 6 şirket girdi.

-PERAKENDE SEKTÖRÜ 3 TRİLYON DOLARI AŞTI-

Deloitte tarafından düzenli olarak her yıl hazırlanan "Perakendenin Küresel Güçleri 2008" raporu dünya perakende sektörünün güçlü bir şekilde büyüdüğünü ortaya koydu. Şirketlerin 2006 yılı verilerine dayanılarak hazırlanan rapora göre, sektörün en büyük 250 şirketinin toplam cirosu 3.25 trilyon dolara ulaştı.

Perakende sektöründe ilk üç sırayı 344.9 milyar dolar perakende cirosuyla Wal Mart, 97.8 milyar dolarla Carrefour ve 90.8 milyar dolarla The Home Depot aldı. Sıralamada ilk üçte yer alan Wal Mart, Carrefour ve The Home Depot'yu, dördüncü sırada 79.9 milyar dolarlık cirosuyla Tesco, beşinci sırada ise 74.8 milyar dolarla Metro izledi. Bir önceki yıl Metro'nun altında kalan Tesco, böylece sıralamayı değiştirmiş oldu.

-ÇİN VE RUSYA ATAKTA-

Bu arada, listeye bu yıl Çin ve Rusya'dan toplam 6 şirketin ilk kez girmesi dikkat çekti. Çin'de 2003 yılında kurulan Bailian 101'inci, 2006'da Rusya'nın en büyük iki zincirinin birleşmesiyle ortaya çıkan X5 Retail Group ise 191'inci sırada yer aldı. Bu şirketlerin yanı sıra Çin'den Suning Appliance 216'ıncı, Gome Electrical Appliances 218'inci, Dalian Dashang 224'üncü, Rusya'dan ise Euroset 229'uncu sıraya yerleşti.

Dünyanın en büyük 250 perakende şirketi listesine, Çin ve Rusya ile birlikte yükselen ekonomiler arasında yer alan Türkiye'den giren Migros ise 236'ıncı sırada yer aldı. Ayrıca Migros Türk, 2001-2006 yılları arasında en hızlı büyüyen 50 şirket arasında 12. sıraya yerleşti.

-"BAŞKA TÜRK ŞİRKETLERİ DE ÇIKACAK"-

Raporu değerlendiren Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Sorumlu Ortağı ve Tüketim Endüstri Lideri Uğur Süel, küresel perakende sektörünün son derece heyecan verici bir döneme girdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yükselen ekonomilerde ciddi bir konsolidasyon ve modernleşme süreci yaşanıyor. Geleneksel olarak uluslararası zincirlerin ağırlıklı olduğu Çin ve Rusya gibi pazarlardan çıkan perakende şirketleri şimdi dünyanın en büyük 250 şirketinin arasına katılıyorlar. Türkiye'den Migros da bunu başaran şirketlerden biri oldu. Ülkemizden aynı başarıyı gösterecek başka şirketlerin de çıkacağına inanıyoruz." (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title