Haberler

Midyatlı Vatandaşlar Afrin Harekatı İçin Bir Olup Mehmetçik İçin Dua Etti

Mardin’in Midyat ilçesinde cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe dua edip, Afrin’e gönüllü gitmek için dilekçe verdi.

Mardin'in Midyat ilçesinde cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe dua edip, Afrin'e gönüllü gitmek için dilekçe verdi.

Midyat'ta cuma namazı sonrası vatandaşlar Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için toplandı. 2 bin dilekçe doldurup gönüllü olarak Afrin operasyonuna katılmak isteyen vatandaşlar, dilekçelerini Midyat Askerlik Şubesine teslim etti. Midyat Belediye Başkanlığı bahçesinde yapılan etkinlikte 75 metrelik dev Türk bayrağını sırtlayıp yürüyüş yapan vatandaşlar, büyük bir coşkuyla, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlikte, Fetih süresi okundu, bölücü terör örgütüne tepki için sloganlar atıldı.

Etkinliğe katılan Midyat Belediye Başkan Vekili Mehmet Tevfik Baysal, "Hepinizin malumları olduğu üzere 20 Ocak 2018'de Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri Zeytin Dalı adıyla bir harekat başlatmıştır, halen devam etmektedir. Bu operasyonun başarılı geçmesini diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Midyat Belediyesinin koordinesinde gerçekleştirdiğimiz bu güzel toplantının 2 tane amacı vardır. Birincisi bu meşru operasyona destek, ikincisi ise askere gönüllülük kampanyasını başlatarak onu hayata geçirmektir. Dolayısıyla bizler dün olduğu gibi bugün de, yarın da devletimizin bütünlüğü için devletimizin devamı için her zaman kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında ve arkasındayız" dedi.

Etkinlik, yürüyüşün ardından gönüllülerin doldurduğu dilekçelerin Midyat Askerlik Şubesine teslim edilmesi ile sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Midyat Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title