Haberler
BBC

Microsoft'un Kurucularından Paul Allen Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Dünyaca ünlü teknoloji firması Microsoft'un kurucularından ve dünyanın en zengin 21'inci iş adamı Allen, 65 yaşında ABD'nin Seattle kentinde hayatını kaybetti.

Teknoloji şirketi Microsoft'un kurucularından Paul Allen, ABD'nin Seattle kentinde 65 yaşında hayatını kaybetti.

Allen'in sahibi olduğu yatırım firması Vulcan'dan yapılan açıklamada, " Microsoft'un kurucularından, önemli teknoloji uzmanı, hayırsever, toplum insanı, çevreci, müzisyen ve sanat destekçisi kurucumuz Paul G. Allen'in vefatını duyurmaktan derin bir üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verildi.

HASTALIĞI NEDENİYLE MICROSOFT'TAN AYRILMIŞTI

Açıklamada, Allen'in pazartesi günü öğleden sonra Seattle kentinde lenf kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumduğu bilgisi de paylaşıldı.

Paul Allen, 1975 yılında Bill Gates ile Microsoft'u kurmuş, bir süre sonra geçirdiği hastalık nedeniyle şirketten ayrılmıştı.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİNDENDİ

Dünyanın en zengin kişileri arasındaki Allen, Forbes'in milyarderler listesinde, 20.3 milyar dolarlık servetiyle 21'inci sırada yer alıyor.

PAUL ALLEN KİMDİR?

Paul Gardner Allen, 1953 yılında Amerika'da doğdu. Servetini, Bill Gates ile birlikte Microsoft'un kurucusu olmaya borçlu. Forbes Dergisi'nin 2006 "Milyarderler Listesi"ne göre 22.7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin altıncı insanı.

Servetinin 5 milyar doları Microsoft hisseleri olan Allen, aynı zamanda Charter Communications'da yönetici ve Dreamworks Animation'da da ortak yönetim görevlerinde bulunuyor. Paul Allen'ın iki de profösyönel spor takımı var: Seattle Seahawks ve Portland Trail Blazers.

Paul Gardner Allen, Kenneth S. Allen ve Faye G. Allen'ın çocukları olarak 21 Ocak 1953 de Seattle, Washington'da dünyaya geldi.

Allen, Bill Gates'le tanışıp arkadaş olacağı Seattle'ın saygın özel okullarından biri olan Lakeside School'a başladı. Gates, Allen'dan 2 sınıf alttaydı ancak bilgisayar üzerine olan ortak duyguları, tanışıp sıkı birer dost olmalarını sağlamakta gecikmiyordu.

Okulun ufak bilgisayarını birlikte, aralıksız meşgul ediyorlardı. Ancak daha güçlü ve çok yönlü bir bilgisayar olan ihtiyaçları onları Washington Üniversitesi bilgisayar laboratuvarlarına çekiyordu. Laboratuvarlara gizlice giren Allen ve Gates'in yakalanması uzun sürmedi. Ancak üniversite yönetimiyle yaptıkları "öğrencilere ücretsiz bilgisayar desteği" anlaşması sayesinde laboratuvarlara girişlerine izin verildi.

Mezuniyetlerinin ardından Allen Washington State University'e, Getes ise Harvard College'e girdi. Ancak Allen iki seneyi henüz tamamlamıştıki eğitimine devam etmek istemedi. Eğitimini yarım bırakmasındaki sebep belliydi: Kişisel bilgisayarlar ( Personal Computers ) için yazılım üretmek. Çok geçmeden Gates'i de okulunu bırakması ve kendisiyle birlikte çalışması için ikna etti.

1975 yılında Gates ile birlikte, Albuquerque, New Mexico'da, Microsoft'u ( Micro-soft ) kurdu ve Basic Interpreter satmaya başladı. 1980 senesinde Allen, Microsoft'un, QDOS adı verilen işletim sistemini satın alması için öncülük etti.

Microsoft'un QDOS'u 59.000 dolara almasından sonra Gates ve Allen, QDOS üzerinde tekrar çalışarak, işletim sistemini IBM'in ihtiyaçlarına göre düzenledi. IBM ile yapılan kontrat, Microsfot'un IBM'in yeni PC'lerinin işletim sistemlerini üreteceği üzerineydi. Bu gelişme Microsoft için büyük tırmanışın ilk adımıydı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Microsoft Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title