Haberler

    Microsoft'un Bundan 20 Yıl Önce Gerçekleştirdiği Fare Devrimi

    Microsoft, bundan tam 20 yıl önce Nisan 1999'da bilgisayar fareleri için devrim niteliğinde bir yenilikle karşımıza çıkmıştı. Fare, ilk bakışta hala eskisi gibi görünüyordu fakat asıl değişiklik altındaydı.

    Eskiden bilgisayar fareleri, şimdiki kadar gelişmiş bir teknoloji kullanmıyordu. Farenin içindeki yuvarlak nesne, hareketleri algılayarak işlemleri gerçekleştirmemizi sağlıyordu. Microsoft, bu alanda yaptığı harika icatla bir devri sonlandırmıştı. Yeni farelerin içinde artık ağır bir top bulunmayacaktı.

    Türkiye'de 2000'li yılların başlarında çoğu insan tarafından hâlâ eski tip fareler kullanılırken yeni optik fareler oldukça yüksek fiyatlardan satılmaya başlanmıştı. Microsoft'un 14 Nisan 1999 tarihinde günümüzün CES'i olarak tanımlayabileceğimiz COMDEX fuarında IntelliMouse Explorer adını verdiği yeni faresini tanıtmasının ardından ülkemizde de çok geçmeden bu fareler yaygınlaşmaya başlamıştı.

    Aslında Microsoft, bu teknolojiyi ilk kullanan şirket değil. Optik farelerin tarihi 1980 yılına kadar uzanıyor. Bu teknoloji ilk olarak Xerox STAR ofis bilgisayarıyla birlikte piyasaya sürüldü ancak bu bilgisayar, ticari amaçlar için kullanılan fiyatı oldukça yüksek bir makineydi. Bu nedenle son kullanıcıya ulaşması neredeyse imkânsızdı. Bu tarihten 20 yıl sonra Microsoft, bu teknolojiyi nihayet erişilebilir hâle getirmişti.

    Yeni fare, bu harika teknolojisinin yanı sıra kullanışlı özelliklerle birlikte geliyordu. IntelliMouse Explorer'da programlanabilir düğmeler bulunuyordu. Bu, kullanıcıların aşina olmadığı bir durumdu fakat bu düğmeler, özellikle internette gezinti için kullanıcılara büyük kolaylık sağlamıştı.

    Ardından Logitech, Apple gibi markalar kendi optik farelerini tanıtmaya başladı. Optik fare teknolojisi, standart haline geldi ve ekstra düğmeler, özellikle oyunlarda kullanıcıların vazgeçilmezi oldu.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Microsoft Türkiye Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title