Haberler

Microsoft'tan Şirketlere Yönelik Özel Etkinlik

"Türkiye Bilişimle Kalkınıyor" Vizyonu Doğrultusunda Kurumlara Yenilikçi Yazılımlar Sunan Microsoft Türkiye, Üretim Sektöründen Şirketlere Yönelik Özel Bir Etkinlik Düzenledi.

“Türkiye Bilişimle Kalkınıyor” vizyonu ile kurumlara yenilikçilik teknolojiler ve yazılımlar sunan Microsoft Türkiye, ekonomideki belirsizliğin azalması ile birlikte çeşitli sektörlere yönelik yaptığı çalışmalara hız verdi.

Bu çerçevede 22 Aralık’ta Microsoft merkez binasında üretim sektörlerine yönelik gerçekleştirilen ve “Yeni Normal Düzende Yenilikçiliği Etkin Hale Getirme ve Maliyetleri Azaltma Yöntemleri”nin tartışıldığı etkinlik, Microsoft Dünya Üretim ve Küresel Kaynaklar Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın, sektör uzmanlarının ve lider kuruluşların yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Microsoft’un yurtdışı üretim endüstrisi ekiplerinden üst düzey konuşmacılar ve uluslararası yetkin iş ortakları ile gerçekleştirdiği etkinlikte, “Microsoft Kurumunuzun Mükemmelliğe Ulaşmasına Nasıl Destek Oluyor?”, “Üretim Sahası Faaliyetlerinde Mükemmelliğe Ulaşmak”, “Ürün Hayat Döngüsü Yönetimi ile Yenilikçilik” gibi sıcak gündem konuları masaya yatırıldı. Etkinlikte, çeşitli sektörlerin önde gelen üst düzey yöneticileri Microsoft teknolojileri ile bu dönemde sağladıkları kurumsal değişimi izleyicilerle paylaştı.

Toplantının açılışını yapan Microsoft Dünya Üretim ve Küresel Kaynaklar Genel Müdürü Çağlayan Arkan, “Yeni Normal Düzen” ve bunun kurumlar üzerindeki etkisi hakkında şunları söyledi:

‘Küresel kriz nedeniyle ortaya çıkan belirsizliklerin tümüyle ortadan kalktığını söylemek güç. Ancak küresel pazarda bazı sektörler canlanma sinyalleri vermeye başladı. Önümüzdeki yıl dünyada yavaş da olsa bir toparlanmanın başlaması sürpriz olmayacaktır. Teknolojiye yatırımını sürdüren kurumlarda bu toparlanmanın daha çabuk olduğunu gözlemliyoruz. Sürdürülebilir büyümenin anahtar sözcüğü, verimliliktir."

"Özellikle ekonomik belirsizliğe karşı şirketlerden doğal bir refleks olarak verimliliklerini artırmaları, maliyetlerini kontrol altına almaları ve tasarrufta bulunmaları beklenir. Microsoft’un sunduğu teknolojiler ve yazılımlar, ekonomik belirsizlikle mücadele etmek isteyen kurumlara destek olurken, iş süreçlerinde verimsizlik kaynağı olan konuların da adeta röntgenini çekerek tüm sistemin iyileştirilmesine zemin hazırlar. Zorlu koşullara karşı direnç gösteren bu tür şirketler, kazandıkları deneyim ile şartların normale dönmesi ile rekabetçi ve büyümeye odaklı kurumlar olarak karşımıza çıkıyorlar.’

Lider Arçelik’te dev entegrasyon

Microsoft etkinliğinde Arçelik Mühendislik ve Yazılımlar BT Altyapıları Müdürü Halit Işılav “Arçelik Nasıl BT Maliyetlerinden Tasarruf Sağlıyor ve Yenilikçiliğini Artırıyor?” çerçevesinde yaptığı konuşma ile dünya devinin Microsoft’un yenilikçi teknolojileri ile elde ettiği iş avantajlarını katılımcılar için değerlendirdi. Merkezi İstanbul’da bulunan Arçelik, dünya çapında 18,000 çalışanı ile 100’ü aşkın ülkede ürün ve hizmet sunuyor. Şirketin dört ayrı ülkede 12 üretim tesisi bulunuyor.

SAP’nin 6.0 sürümüne geçiş yapmaya karar veren Arçelik, yeni altyapısında Intel Itanium işlemcili HP Integrity sunucular üzerinde çalışan Windows Data Center 2003 ortamında Microsoft SQL Server ilişkisel veritabanı yönetim yazılımlarını kullanmaya karar verdi. Böylece Arçelik, Intel Itanium işlemciler kullanan HP Integrity sunucular üzerinde koşan Microsoft Uygulama Platformu ile yatırımın geri dönüşü anlamında daha ekonomik bir seçenek ile hızlı sistem yanıt süreleri ve veri yedeklenmesi anlamında üç kat daha yüksek performans sunan bir platformu tercih etmiş oldu.

Arçelik İşletim ve Ağlar BT Altyapıları Müdürü Aykut Demirtaş ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şu anda kurumsal kaynak planlama yazılımının ve veri gerektiren her türlü uygulamanın kalbi olan Microsoft SQL Server, taşıdığı ve yönettiği 9 TB’lık bilgi yükünün yanı sıra tek oturumda aynı anda 1.000 kişiye veri yazma ve okuma hizmeti vererek Arçelik bilgi çalışanlarının ihtiyaçlarına anında cevap veriyor. Microsoft Uygulama Platformu’na geçişimiz sorunsuz ve bir hafta sonu gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi. Toplam sahip olma maliyeti açısından Microsoft Uygulama Platformu diğer tekliflere göre ciddi oranda avantajlıydı. Gerek performans, gerekse toplam sahip olma maliyeti açısından en uygun çözüm noktasında buluştuğumuzu düşünüyorum. Ayrıca bu projede Microsoft teknolojilerinin endüstri standartlarına uygunluğu ve endüstrinin bilinen tüm uygulamalarıyla uyumlu yapısı sayesinde açıklık ve birlikte çalışabilirlik (Interoperability) kavramlarını desteklediğini de yakından görmüş olduk.”

Procter & Gamble’ın dijital pazarlamada inovasyon tercihi

Maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak, müşterilerin taleplerini karşılamada hâlâ çok önemli bir yere sahip olmakla birlikte, iş süreçlerinde yenilikler yapmak ve yeni iş modellerini hayata geçirmek de artık hissedilir derecede önem kazanmaya başladı.

Microsoft etkinliğinde “Dijital Pazarlama ile Gelen Katma Değer” hakkında bir konuşma yapan Procter & Gamble Balkanlar, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Dijital Pazarlama Müdürü Gökhan Salmanoğlu şunları söyledi:

“‘P&G olarak tüketicilerimize en etkin şekilde ve yeni teknolojileri de kullanarak ulaşmak istiyoruz. Türkiye’de % 80’lerin üzerine çıkan mobil penetrasyonu ve yakınlarda hayata gecen 3G teknolojisiyle artan mobil internet kullanımı mobil pazarlama uygulamalarının etki sahasını giderek genişletiyor. Günümüzde SMS ve MMS gibi mobil pazarlama araçlarının kolay ulaşılabilirliği nedeni ile tüketici, markalar hakkında sürekli bilgi alabiliyor. Bu noktada tüketicinin kendi tercihlerini kullanabileceği ve diğer mecralarla bütünsellik yaratan farklı bir araca ihtiyacımız olduğunu gördük. Microsoft Tag teknolojisi bu alanda yenilikçi bir araç olarak dikkatimizi çekti."

"Geçtiğimiz aylarda, bu teknolojinin diğer mobil uygulamalara ve mecralara göre farkını Head & Shoulders saç bakım ürünleri ile bir pilot projede test ettik. Tüketicilerimizle alternatif bir kanaldan, istedikleri an fiziksel mecra ve sanal mecrayı birleştirerek daha geniş bir alanda bilgi edinmelerini sağlayan Microsoft Tag teknolojisinin, marka farkındalığını ve imajını yükselten zengin işlevli bir araç olduğunu gördük. Daha da yaygınlaşan 3G mobil internet kullanımı ve yazılı basın mecralarının artan kullanımının Microsoft Tag teknolojisini daha farklı noktalara getireceği düşüncesindeyiz.”

Microsoft Tag (Microsoft Etiketi) yenilikçi bir pazarlama çözümü olarak iki boyutlu barkod etiketlerinden farklı olarak web adresi, telefon numarası gibi ürüne ilişkin çeşitli bilgileri saklamaya yarıyor. İnternetten indirilen Microsoft Etiket Okuyucu (Tag Reader) yazılımı ile alışveriş portallarında, dergi sayfalarında veya mobil web sitelerinde Microsoft etiketi taşıyan bu ürünleri “okumak” mümkün.

Uygulamanın okuduğu etiketler markanın hedefi doğrultusunda tüketiciyi ürün veya hizmetler ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabileceği web sitesine, çağrı merkezine veya indirimli kampanyalara yönlendirebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title