Haberler

    Microsoft, Edge'de Otomatik Medya Oynatmayı Engelleme Çalışmalarına Başladı

    Diğer internet tarayıcılarının kullanmaya başladığı otomatik medya oynatmayı engelleme özelliğini en sonunda Microsoft da Edge tarayıcısı için denemeye başladı.

    Diğer tarayıcılarda hali hazırda aktif olarak kullanılabilen otomatik medya oynatmayı engelleme seçeneği, Microsoft'un internet tarayıcısı Edge için de geliştiriliyor. Son yıllarda internet kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi olan otomatik olarak oynamaya başlayan videolar konusunda en sonunda Microsoft da harekete geçti.

    Bu engelleyicinin ilk sürümü, test kullanıcılarının deneyimine sunulmuş durumda. Eğer siz de özelliği denemek istiyorsanız, yapmanız gereken şey Microsoft Edge tarayıcısının canary versiyonunun (son hale gelmemiş ve içerisinde ciddi hatalar bulunabilen test versiyonu) son sürümü olan 77.0.211.0'ı indirmek.

    Yeni bir tarayıcı arayanlar ya da Microsoft Edge'in canary versiyonunu kullananlar için bu sevindirici haberin yanında bazı olumsuzluklar da bulunuyor. Microsoft'un söylediğine göre bu engelleyici, popüler sitelerin çoğunda işe yaramıyor. Yani aradaki farkı çok net bir şekilde göremeyebilirsiniz.

    Bir diğer olumsuz yanı, engelleyicinin yapılandırma ayarının bulunmaması. Yani bir engellenenler listesi oluşturamayacaksınız ya da içerik sınırlamaları konusunda filtresinde ayarlamalar yapamayacaksınız.

    Bu özelliği aktifleştirmek için yapmanız gereken şeyler Windows ya da Mac cihazlarda herhangi bir farklılık göstermiyor. Her ikisinde de aynı adımları izleyerek bu özelliği aktifleştirebiliyorsunuz. Bu özelliği aktifleştirmek için arama çubuğuna "edit: //flags" yazdıktan sonra karşınıza çıkan sayfanın arama kutusuna "Limit Media Autoplay" (Otomatik oynayan medyayı sınırlandır) yazarak ulaşabilir ya da direkt olarak "edge: //flags/#edge-limit-autoplay" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

    Bu özellik, tarayıcının yeni sürümüne henüz test aşamasında olduğu için kapalı bir şekilde geliyor ancak siz karşınıza çıkan menüden bu ayarı aktifleştirebilirsiniz.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Microsoft Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title