Haberler

Michael Schumacher'e Büyük Onur

Formula 1'de Yedi Kez Dünya Şampiyonu Olarak Kırılması Zor Bir Rekora İmza Atan Almanlar'ın Efsane Pilotu Michael Schumacher, İspanya'nın En Saygın Ödüllerinden Birisini Aldı.

Formula 1'de (F1) yedi kez dünya şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza atan Almanlar'ın efsane pilotu Michael Schumacher, İspanya'nın en saygın ödüllerinden birisi olan Prince of Asturias'ın sahibi oldu.

İspanya'nın en saygın ödüllerinden birisi olan Prince of Asturias Almanlar'ın efsane F1 pilotu Michael Schumacher'e verildi. Geçtiğimiz yıl kariyerinde 7 dünya şampiyonluğunu bulundurarak pistlere veda eden 38 yaşındaki Schumi, Prince of Asturias ödülünün spor dalında mükafata layık görülürken, organizatörlerden yapılan açıklamada, 'yardımsever kişiliğinin yanı sıra, spor tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan yarışçı olarak bir spor efsanesi olduğu için bu ödülü almıştır' denildi. Açıklamada ayrıca,

Schumi'nin cömertliğinin kendi ülke sınırlanırını aştığı ve jüri tarafından bunun da dikkate alındığı da vurgulandı.

Schumacher, 2005 yılında UNESCO'ya 1.15 milyon euroluk bağışta bulunmuş, bir yıl sonra da Güneydoğu Asya'yı vuran deprem ve tsunami felaketleri nedeniyle bölgeye 10 milyon dolar bağışlamıştı.

Schumacher bu önemli ödülü almak için 17 adayla yarıştı. Ödül için Asya Şampiyonu olan Irak Milli Futbol Takımı, tenis dünyasının önemli isimleri Roger Federer ve Rafael Nadal da yarışan adaylar arasındaydı.

Michael Schumacher, Benetton takımıyla iki dünya şampiyonluğu kazandıktan sonra 1996'da Ferrari'ye transfer olmuş ve üst üste 5 kez sürücüler klasmanında dünya şampiyonu olmuştu.

Ödülün eski sahipleri arasında Fransa Bisiklet Turu'nda yedi kez mutlu sona ulaşan ABD'li sporcu Lance Armstrong ve Faslı orta mesafe koşucusu bin 500 metre dünya rekortmeni Hicham El Guerrouj da bulunuyor. Prince of Asturias'ın son sahibi ise, geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonu olan İspanya Milli Basketbol Takımı idi.

(ERS-ERS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title