Haberler

Michael Jackson'ın Müslüman Olacağı İddia Edildi

Ünlü Şarkıcı Michael Jackson'ın Ağabeyinin Teşvikiyle İslam Dinini Araştırdığı ve Müslüman Olabileceği İddia Edildi.

Ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın ağabeyinin teşvikiyle İslam dinini araştırdığı ve Müslüman olabileceği iddia edildi.

Ünlü ABD'li şarkıcının ağabeyi Jermaine Jackson (Muhammed Abdülaziz), dün bir internet sitesine verdiği demeçte, kardeşinin İslam dinine geçebileceğini söyledi. Kardeşinin İslamiyete büyük ilgi duyduğunu söyleyen 53 yaşındaki Jermaine Jackson, "Mekke'den dönüşümde kendisine çok sayıda kitap getirdim. Dinim hakkında bana bazı sualler sordu. Ona İslamiyetin barışçıl ve güzel bir din olduğunu söyledim" dedi.

Kardeşinin aldığı tüm kitapları okuduğunu belirten Jermaine Jackson, "Kendisine huzur veren birşey bulduğum için benimle gurur duyduğunu söyledi. Tüm bunların ardından Michael'ın Müslüman olmasının çok kuvvetli bir ihtimal olduğunu düşünüyorum" dedi. Jackson'ın Müslüman olması halinde "İslamiyet adına çok şeyler yapacaklarını" kaydeden Jermaine Jackson, "Michael benim şu an yapmaya çalıştığım gibi çok şeyler yapabilir. Fakat (bir araya gelirsek) Allahın izniyle ben ve Michael çok daha fazla şeyler yapabiliriz" diye konuştu.

Günümüz genç Müslümanları'nın Batı dünyası ve medyasının tuzaklarına düşmekten kendilerini korumasını isteyen Jackson, "Onların Müslümanları aşırıcı ve terörist olarak nitelendirmesine izni vermemeliler. Tüm dünyadaki, özellikle İngiltere'deki Müslümanlara sözüm, Müslümanlıklarıyla gurur duymaları ve ibadetlerini yapmalarıdır" dedi.

Jermaine Jackson, Bahreyn'deki bir Müslüman aile ile tanışmasının ardından 1989'da İslamiyete geçmişti. O dönem tanıştığı Ali Gamber ailesinin tüm üyelerinin ve özellikle de çocuklarının çok saygılı ve huzurlu olduğunu gördüğünü anlatan Jackson, daha sonra İslamiyeti araştırdığını ve Cidde'ye giderek Müslüman olduğunu söyledi. Ardından Mekke'ye geçerek umre yaptığını belirten Jackson, "Umre hayatımın en harika tecrübesi oldu. O tarihten sonra hayatım iyi yönde değişti" dedi. Aile üyelerinden hiçbirinin Müslüman olmadığının sorulmasına üzerine Jackson, "Onlar mutlular çünkü daha iyi bir Jermaine gördüler. Kendisinden emin, kendisiyle gurur duyan bir insan gördüler. Hala beni çok seviyorlar" cevabını verdi.

(MA-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title