Haberler

MHP Yerel Basına Destek Verdi...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, TBMM Bayındırlık komisyonunda kabul edilen Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına tepki gösterdi.

Ertugay, konuyla ilgili Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinde (DAGC) bir basın açıklaması yaparak, hükümetin kanun tasarısı ile sürekli yandaş medya oluşturma çabası içerisinde olduğunu belirtti. Ertugay, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Hükümet ulusal bazda yayın yapan birçok yayın kuruluşuna, yandaşlarına devlet imkanlarını da seferber ederek ele geçirdiği gibi, şimdi de Anadolu'da vatandaşın eli ayağı gözü kulağı gibi tek derdini anlatarak, kendinin tercümanı gördüğü yerel basını susturma girişiminde bulunulmaktadır. Elektronik kamu alımları platformu oluşturularak, basın ilanlarının yerel gazetelerde yer almasını engellemek amaçlı çıkarılan bu yasa ile ihale alanlarından başka bir geliri olmayan, büyük fedakarlık ve özveriyle kutsal amme hizmeti yapmayan çalışan yerel basını susturarak, kendilerine yakın medya gruplarının, siyasi finansörleri tarafından ayakta durabileceği, diğerlerinin kapanmasıyla çok seslilik engellenmek istenmektedir" "YEREL BASIN SUSTURULAMAZ" MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Bey'le görüştüğünü, MHP grubu olarak bu tasarının engellenmesi için bütün gayretleri ile çalışacaklarını söyledi. Bu tasarının çok sesliliği engelleme tasarı olduğunu vurgulayan Ertugay, "Yerel basınımızın sonuna kadar yanındayız" dedi. Ertugay, " Gerek basının susturulması, gerek yüzlerce çalışanı olan bir sektörün çalışanlarının mağdur olacağı bir acı manzara ile karşılaşmadan bu tasarı engellenmelidir. Bugün Erzurum yerelinde ki gazetelerde de yer aldığı gibi bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak, iktidar milletvekillerine bir çağrıda bulunarak bu tasarının yasallaşması mutlaka mecliste engellenmelidir." diye konuştu.

ŞEKER FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMEK İSTENMESİNE TEPKİ Erzurum Şeker Fabrikasının en kötü dönemde bile kar eden bir kurum olduğunu ifade eden Ertugay, şeker fabrikalarının yabancılara satılarak, özelleştirilmek istenmesine tepki gösterdi. Haraç - mezat özelleştirmelere şiddetle karşı çıktıklarını kaydeden Ertugay, "Erzurum'da ekonominin düzelmesi için şeker fabrikası bu şehirde kalmalıdır. Erzurum'da zaten bir çok kurum başka ile gitti kalanlarda bir şekilde elde çıkarılmaya çalışılıyor. Benim uzmanlık alanım. Ben biliyorum ki Erzurum Şeker Fabrikası bu şehrin çifçisine çok şey kazandırıyor. Kar eden bir kurumun özelleştirilmemesi için tüm tepkimizi ortaya koyacağız." dedi.

ERZURUMSPOR'A ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPARIZ Erzurumspor'un eski şaşalı günlerine dönmesi için talep olduğu taktirde ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydeden Ertugay, " Bu günlerde görüyoruz ki A Milli Futbol takımımızın başarısı tüm Türkiye'yi gururlandırıyor. Demek ki futbol bu kadar önemli. Erzurumspor'da bu kent için bu kadar önemli. Tüm Erzurumluların buluştuğu nokta. Bize talep geldiği taktirde elimizi taşın altına koymaya hazırız. Orhan Gözgeç'ten böyle bir talep geldi bize. Bizde Erzurumspor için gereken çalışmayı yapacağız." diye konuştu.

(AA-ST-Y) 24.06.2008 16:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title