Haberler

MHP, Telekulak Araştırma Komisyonu'na Temkinli Yaklaşıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Dinleme Olayları Konusunda Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasının Faydalı Olacağını, Ancak Bu Mekanizmanın İşi Örtmek Değil Açığa Çıkartmak İçin Kullanılması Gerektiğini Söyledi. Vural, "Bu Araştırma Önergesi Bunun Açığa Çıkartılması mı, Yoksa Üzerinin Kapatılması Amacı mı Taşıyor Endişelerimiz Var" Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dinleme olayları konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının faydalı olacağını, ancak bu mekanizmanın işi örtmek değil açığa çıkartmak için kullanılması gerektiğini söyledi. Vural, "Bu araştırma önergesi bunun açığa çıkartılması mı, yoksa üzerinin kapatılması amacı mı taşıyor endişelerimiz var" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'de yalnız gayrimüslimlerin değil Müslümanların da büyük zorluklar yaşadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Vural, bu ifadelerin Türk milletine hakaret olduğunu söyledi. "Milletimizin Müslüman kimliğini yaşamadığını ve ifade etmediğini söylemek, milletimize bir hakarettir. Bu, milletimizin kimlik değerini yabancı bir parlamentoda dışlanmış, aşağılanmış gösterme çabasından başka bir anlam taşımıyor. Türk milletinden özür dilemelidir" diye konuştu.

Hangi alanda dini özgürlük konusunda sıkıntı yaşanıyorsa onu ifade etmek gerektiğini dile getiren Vural, böyle bir genelleme yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Vural, AK Parti'nin CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddiaları üzerine telekulak konusunda verdiği araştırma önergesini destekleyip desteklemeyeceklerinin sorulması üzerine, bu dinlemenin AK Parti'nin baskı, yıldırma, caydırma politikalarının bir parçası olduğunu iddia etti. Bir korku devleti oluşturmaya yönelik girişimler olduğunu savunan Vural, "Bütün bunları, bir korku oluşturup milletimizin hak ve özgürlüklerini kullanma konusunda kendi kendini kısıtlamasına yönelik çabalar olarak görüyoruz. Amaç ve hedef bir korku devleti oluşturmak, bir baskı oluşturmak. Bu baskıyla da kendisini eleştirenleri, bu eleştirileri yapamayacak bir noktaya dönüştürmektir. Bugün sorgulanması gereken husus; demokrasi ve Türkiye'nin yönetim anlayışıdır" dedi.

Bu konunun bir siyasi parti perspektifinden değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Vural, Türkiye'nin bir parti devleti olmadığını söyledi. Bu meselenin muhakkak açığa çıkartılması ve bir güven telkin edilmesi gerektiğini ifade eden Vural, bunun için de hükümetin siyaset anlayışının değişmesi gerektiğini ifade etti. Vural şöyle konuştu:

"TBMM'de bu konuda böyle bir mekanizmanın kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mekanizma işi örtmek için değil, açığa çıkartmak için kullanılmalıdır. Bu dinleme mekanizmalarının hukuki olup olmadığını açığa çıkartmamız lazım. Bu araştırma önergesi, bunun açığa çıkartılması mı yoksa üzerinin kapatılması amacı mı taşıyor endişelerimiz var. Araştırma komisyonunun kurulmasını faydalı görüyoruz, ama bu komisyonun bağımsız çalışması, partiler arasındaki eşitliği dikkate alacak bir yapıda oluşmasını temin etmek, daha sonra ortaya koyulabilecek endişeleri gidermesi açısından önemlidir. Bu mesele bir parti meselesinin ötesinde demokrasi, özgürlük meselesidir. Bu bakımdan da çok etkili tedbirler gerekir." MHP'nin de bu konuda bir hazırlık yaptığını ve dün araştırma önergesi vermeyi düşündüklerini hatırlatan Vural, ancak bu konuya öncelikle hükümetin el atması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Vural, "Bir araştırma komisyonuyla bu iş tamamlanmaz. 16-17 kişilik bir araştırma komisyonunda 11 AK Parti'linin olduğu bir ortamda nasıl sağlıklı bir araştırma yapılabilir. Bunları konuşacağız. Yapısı da önemli, yetkisi de önemli" şeklinde konuştu.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title