Haberler

MHP, Parti Kapatma Konusunda Anayasa Değişikliği İçin Komisyon Kurdu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Parti Kapatmayı Zorlaştıran Anayasa Değişikliği Konusunda Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal Başkanlığında Hukukçulardan Oluşan Bir Komisyon Kurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), parti kapatmayı zorlaştıran anayasa değişikliği konusunda Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığında hukukçulardan oluşan bir komisyon kurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı kapatma davası üzerine, 'İstisnai haller dışında siyasi partilerin kapatılması yerine siyasilere yasak getirilmesi' önerisinde bulunan MHP harekete geçti. Anayasa hukukçuları ile görüşmelere başlayan MHP, başörtüsü ilgili anayasa değişikliği teklifinin aksine bu kez AK Parti'den gelecek adımı bekleme kararı aldı. Konuya ilişkin bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, siyasi parti kapatmalarıyla ilgili yürütülen çalışmanın teknik düzeyde olduğunu belirterek, "Henüz mutfak çalışması yapıyoruz" dedi. Vural, AK Parti ile herhangi bir temaslarının olmadığını ve somut bir teklif ortaya konulmadığını bildirdi. AK Parti'den somut bir öneri gelmediğini ve herhangi bir temasın olmadığını belirten Vural, siyasi parti kapatmalarında şahsi sorumluluğun esas alınması ve 'istisna' olması gerektiğini belirtti. Siyasi partilerin kapatılmasında, demokrasi ve milli iradenin esas alınması ve toplumda tereddüt oluşturmayacak bir düzenleme yapılmasından yana olduklarını ifade eden Vural, bu yöndeki önerilerinin 'açılmış bir davayı ortadan kaldırmaya yönelik olmadığını' bildirdi. Vural, yargının üzerine gitmek yerine, hukuki norm oluşturacak bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

(MÜG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title