Haberler

MHP Milletvekili Ersoy, "İlçeleri Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye'de 42 ilin faydalandığı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) ile ilgili olarak harekete geçti. Kayseri'nin de bu program kapsamına alınması için girişimlerde bulunan Ersoy, 3,4 milyar TL'lik hibe edilecek fonlardan Kayseri'nin de yaralanması için TKDK Başkanı Hakan Kalender ile görüştü. Ersoy, "Bu program sayesinde hem göç önlenecek, hem ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlanacak. Kayserimizin bu teşviklerden, hibelerden yararlanması için takipteyiz. Görüşmeleri yaptık" diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'de tarımsal kalkınmayı sağlayacak bir çalışma için kolları sıvadı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD programı kapsamında, bir kısmı ulusal fonlardan oluşan Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibelerinden Kayserili yatırımcıların da faydalanması için harekete geçen Ersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, ile görüşüp Kayseri'nin potansiyelini anlattı.

"KADIN VE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK VAR"

IPARD programında belirlenen 42 ilin desteklendiğini kaydeden Ersoy, "Süt ve et üreten hayvancılık işletmeleri, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme tesisleri ile kırsal alanda çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine yönelik projeler IPARD programı ile destekleniyor. Projelerin değerlendirme sürecinde kadın ve gençlerin projelerine pozitif ayrımcılık yapılıyor. IPARD 2 Programı kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar destekleniyor. Bu nedenle bu proje kapsamına Kayseri'nin de alınmasını istiyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık, Kayseri'nin potansiyelini, heyecanını anlattık. TKDK Başkanımıza teşekkür ediyorum, kendileri de bize ellerinden gelen desteği vereceklerini belirti" diye konuştu.

HANGİ ALANLARDA DESTEK SAĞLANIYOR?

2016 yılında başlayan IPARD-II Programı kapsamında 21 Aralık 2017 tarihinde 3. çağrı ilanına çıkıldığını ifade eden MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, şunları söyledi: "Bu çağrı ile süt ve et üreten hayvancılık işletmeleri ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamındaki tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı ve yenilenebilir enerji gibi sektörlerde başvuru kabul işlemleri yapıldı. Kırsal Kalkınma Programı IPARD illerin seçiminde kişi başı milli gelir, net göç hızı ve desteklenecek sektörler itibariyle tarımsal potansiyelleri dikkate alıyor. Bu çerçevede ülkemizi nüfusunun yüzde 50'si IPARD illerinde yaşamaktadır. Ülkemiz yüzölçümünün ve tarım alanlarının yüzde 70'ini IPARD illeri oluşturmaktadır. Ülkemiz büyükbaş hayvan ve koyun varlığının yüzde 70'i IPARD illerinde bulunmaktadır. Ülkemiz süt üretiminin yüzde 70'i IPARD illerinde yapılmaktadır."

"YÜZDE 75 AB FON DESTEĞİ VAR"

Program kapsamında yüzde 75'i AB'den yüzde 25'i ulusal kaynaklardan olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon avro fon 42 ilde 10 tedbirde faydalanıcıların kullanımına sunulduğunu ifade eden Ersoy, IPARD 2 programında ise sağlanacak fon miktarının 1 milyar 45 milyon avro yani yaklaşık 3,4 milyar TL olduğunu dile getirdi. IPARD 2 programının AB komisyonu tarafından onaylandığını anlatan Ersoy, destek oranlarının da yükseltildiğini ve yeni yatırım alanlarının destek kapsamına alındığına da dikkat çekti.

"ARTIK İLÇELERİMİZ İÇİN HAREKETE GEÇMENİN ZAMANI GELDİ"

Kayseri'nin çevresindeki tüm illerin bu program kapsamındaki desteklerden faydalandığını anlatan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: "Kayserimiz tarım ve hayvancılık alanındaki destekler konusunda da ne yazık ki yıllardır geri kalmış durumda. Artık ilçelerimiz için harekete geçmeni zamanı geldi. Kayserimiz kaderine terk edilmemeli. Bu program sayesinde yatırımcılara önemli destekler sunuluyor. Hibe desteği ile yatırımcılar yeni projelerini hayata geçiriyor. Hayata geçirilen yeni projeler ile birlikte hem ilçelerimizdeki göç önleniyor, hem ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlanıyor. Kayserimizin bu teşviklerden, hibelerden yararlanması için takipteyiz. Gerekli görüşmeleri yaptık, inşallah yakın zamanda müjdeli haberi vatandaşlarımıza vereceğiz. İlçelerin kaderine terk edilmesine izin vermeyeceğiz. Milli ve yerli üreticilerimize destek vereceğiz. MHP olarak Türkiye'yi yeniden kendi kendine yeten ülke haline getireceğiz. Ülkemizi ithal ürün kıskacından kurtaracağız. Çiftçimizi destekleyip, üreticilerimizin önünü açacağız. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için seçim öncesi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi mücadelemizi başlattık, Allah utandırmasın" - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kayseri Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title