Haberler

MHP Mersin Milletvekili Adayları, Muhtarlarla Yemekte Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Şandır, Türkiye'nin Üzerinde Oynanan En Büyük Oyunun, Farklılıkları Kimlikleştirerek, Bu Kimlikler Üzerinden Toplumu Ayrıştırıp Sonra da Çarpıştırmak Olduğunu Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Şandır, Türkiye'nin üzerinde oynanan en büyük oyunun, farklılıkları kimlikleştirerek, bu kimlikler üzerinden toplumu ayrıştırıp sonra da çarpıştırmak olduğunu söyledi.

MHP Mersin Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Mersin'deki muhtarlarla MHP'li milletvekili adaylarının bir araya geldiği yemekte konuşan Şandır, MHP iktidarında, ülkenin Türk milleti tarafından yönetileceğini ifade etti. MHP İl Başkanı Mahmut Tat ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da katıldığı programda, Mersin'in sorunlarını bildiklerini ve nasıl çözüleceği konusunda da yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Şandır, "Mersin'in en önemli sorunu işsizliktir. Mersin gibi

bir yerde, ticaret merkezi, turizm merkezi, üniversitesi, sanayisi, limanı, yaylası olan, bu kadar imkana sahip bir şehirde eğer 4 insandan 1'i işsizse burada bir yanlış var demektir. Şu anda Mersin merkezde işsizlik oranı yüzde 23.7'dir. Belki de Türkiye'nin en yüksek işsizliği Mersin'de yaşanıyor. Bu kadar imkana rağmen neden acaba böyle? Çünkü hem Türkiye kötü yönetiliyor, hem Mersin bu kötü yönetimde çok kötü temsil ediliyor" dedi.

MHP iktidarının hem Mersin'e hem de Türkiye'ye getireceği öncelikli hizmetin işsizlik sorununu çözmek olacağını söyleyen Şandır, "Bir başka sorun ise tarım sektöründe yaşanıyor. Mersin'in, Tarsus'tan Anamur'a kadar çok geniş ölçekte tarım alanı mevcut. Buralarda tarımla uğraşan Mersin insanının emeği değerlendirilemiyor. Çok kötü bir şey gelişiyor, insanımız hızla üretimden uzaklaşıyor. Son 4 yıl içinde her 4 çiftçiden 1'i tarımı bırakmış. 1 milyon 724 bin çiftçi tarımdan çıkmış. Aynen dükkan kapatır

gibi çekip gitmiş. Eğer Türkiye üretmezse, kendi insanının karnını kendi ürünü ile doyurmaz, ithalat yaparsa bunun sonu kötü olur" diye konuştu.

Türkiye'nin toprakları itibarıyla çok zengin bir coğrafyada bulunduğunu dile getiren Şandır, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu da belirterek, "Biz eğer bu coğrafyayı dişimizle, tırnağımızla üretime dönüştüremezsek, vatanlaştıramayız. Vatan, sadece kan akıtarak, şehit olarak değil, toprağı ekerek, biçerek sahiplenilir. MHP'nin hayali gerçekten çok büyük. Mersin gibi bir şehrin her 4 insanından 1 tanesinin işsiz olması Mersin'e yakışmıyor, Türkiye'ye yakışmıyor. İnşallah yapacağımız çalışmalarla

bunu ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İktidara geldikleri takdirde çiftçiyi desteklemek için mazottaki ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını, böylelikle mazotun litresinin 1 YTL'nin de altına ineceğini söyleyen Şandır, MHP olarak, insanları kendi toprağında, kendi bilgisiyle kendi emeği ile üretir hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Şandır, bunun için her insana bulunduğu yerde bildiği işi yapma imkanının sağlanacağını kaydetti.

Ülke üzerinde oynanan en büyük oyunun Türk halkının birlik ve beraberliğini bozma oyunu olduğunu belirten Şandır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Farklılıkları kimlikleştirerek, bu kimlikler üzerinden toplumu ayrıştırıp cepheleştirmek ve sonra da çarpıştırmak isteyen kötü niyetler, hain emeller ve gayretler, maalesef kötü bir oyun oynuyorlar. Biz insanı Yüce Allah'ın yarattığı en şerefli varlık olarak görüyoruz. Hiçbir farklılığı ayrışmanın sebebi olarak görmüyoruz. Farklılıkların farkında olarak birlikte yaşamayı başaracağız. Hiç kimse bizim bu birlikte yaşama arzumuzu, kararlılığımızı ve irademizi ortadan kaldıramayacak. MHP olarak biz

Mersin'de herkesi kucaklıyoruz. Ve bunlara hizmet etmeyi ibadet bileceğiz. Ancak bölücülüğe, bu ülkenin insanını birbirinden koparmaya, çarpıştırmaya, kardeş kanı akıtmaya, bu ülkenin topraklarını kopartarak ayrı devlet kurmaya çalışanlara ve bunun için 20 yıldır kan akıtanlara karşı omuz omuza mücadele edeceğiz. Bölücü terör ve bu bölücü teröre destek verenler MHP olarak bizi karşılarında bulacaklar. Onlara karşı hiçbir uzlaşmanın içinde olmayacağız."

(HK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

title