Haberler

MHP Manisa İl Başkanlığına Akkal Seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Teşkilatı'nın 10.Olağan Genel Kurulu yapıldı.3 adayın yarıştığı kongrede Tamer Akkal, 536 delegeden 294 oy olarak yeni başkan seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Teşkilatı'nın 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede Tamer Akkal, 536 delegeden 294 oy olarak yeni başkan seçildi.

Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede İl Başkanlığı için Tamer Akkal, İsmail Çelik ve Ersoy Arslan yarıştı. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın yaptığı kongreye, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, Mustafa Enöz, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu, Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, eski milletvekilleri Ahmet Orhan, Hüseyin Akgül ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın partilerinin merkez ilçe ve il kongrelerinin devam ettiğini dile getirerek, Manisa'da yapılan il kongresinin 27. kongre olduğunu söyledi. Partilerinin şuana kadar 800 ilçe teşkilatının kongrelerini tamamlandığını söyleyen Yalçın, Haziran ayına kadarda il kongrelerinin sona ereceğini söyledi. Yalçan, Ramazan ayından sonra tespit edilecek bir zamanda MHP Genel Merkezi'nin olağan kurultayını yapacağını söyledi. Kongrelerin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığını söyleyen Yalçın, "Yeni olacak kadrolar sayesinde mevcut iktidarın önünde dikdik durarak, sesimizi daha gür bir şekilde yükselteceğiz. Son 10 yıllık süreç içerisinde kısılan halkımızın sesini daha gür bir şekilde duyulmasını sağlayacağız. ve mevcut iktidara karşı önümüzdeki genel seçimlerde alternatif tek parti olacağız. MHP'yi yeni kadrolarımız ile birlikte tek başına iktidara taşıyacağız." dedi.

MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kongrede yaptığı konuşmada, "Bugün yenilikçi ve düzleştirici bir kadronun oluşacağı yerel yönetimde 'Manisa Değişiyor' sloganıyla Milliyetçi Haraket Partisi'nin Manisa'da estirdiği rüzgarı daha gür esmesini sağlayacak ekibi belirleyeceğiz. Bizler bugün heyecanlıyız. Teşkilatımız bugün heyecanlı ve demokrasinin en güzel şekillerinden birini sergiliyor. Bize demokrasi dersi verenlere inat 3'ü birbirinden değerli kardeşlerim bu kutlu davada bir birleri ile yarışıyor. Bir çok siyasi partiye örnek olacak şekilde aday zenginliğiyle bu seçimi gerçekleştiriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş değerli kardeşlerim, davamız kutlu bir davadır. Bizler atalarımızdan aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en iyi bir şekilde bırakmak için her türlü farklı alanlarda mücadele ediyoruz. Bizler bu gün yerel yönetimde bu misyonu en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından delegeler oy kullanma işlemine geçti. 635 delegeden 536'sı oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Tamer Akkal, 294 oyla MHP'nin yeni il başkanı oldu. Adaylardan İsmail Çelik 144 oy alırken, Ersoy Arslan ise 127 oyda kaldı.

"GÖSTERİŞE GELDİKLERİ ZAMAN HERŞEYİ YAPIYORLAR"

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan Tamer Akkal, MHP'nin oluşturacağı yeni il teşkilatının yerinde oturmayacağını ve hedefteki seçimler için çalışacağını vurgulayarak şöyle konuştu: "Önümüzde yerel seçim ve daha sonra genel seçimler var. Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ama yapılan kongrelerde en iyi ekipleri oluşturduğunu gördüm. Bu ülkücü iradeyi il teşkilatında da oluşturacağız. Bu seçim süresinde iktidardaki AK Parti, Manisa'yı kaybetmenin üzüntüsüyle üstümüze gelmiyorlar. Bugün Manisa'da AK Parti'nin 5 yıllık belediye iktidarından neler yaptığını görüyoruz. MHP'nin belediyeciliğini görüyoruz. Manisa bunun farkında. Siz ilk önce 10 yıldır tamamladığımız Turgutlu-Manisa yolunun hesabını verin.

Tünel dediniz, Bakanlar geldi temel atıldı. Temelden başka şimdi bir şey yok. Gösterişe geldikleri zaman her şeyi yapıyorlar. 400 Yataklı Bölge Hastanesi dediniz, MHP'li belediye işgalci yaptınız. Belediye gerekeni yaptı. 1 sene geçti hala hastanenin temelini atamadınız. Ondan sonra Manisa'ya AK Parti yakışır diyorsunuz."

MHP'DE YENİ YÖNETİM

Tamer Akkal'ın listesinde; Mehmet Ödevli, Hasan Akkurt, Murat Türkekal, Osman Nihat Cidani, Özcan Nalbantlar, Ali Demirkaya, Ömer Baysal, Ahmet Bike, Ali İhsan Belek, Cemal Kutlar, Mustafa Erten, Kerem Özdeveciler, Ahmet Timur, Ertuğrul Emre Akgül, İdris Karakaş, Kadir Akpınar, Ruşen Karasu, Hüsnü Bayraktar, Ogün Görüşken, Eray Mertcan, Murat Erol, Nazmi Sarıbağ, Bayram Tokgöz ile Ömer Karayağcı isimleri yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmail Çelik Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title