Haberler

MHP'lilerden Hükümete 'Sınır' Eleştirisi

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşanan bombalı saldırının ardından MHP heyeti Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da hükümetin sınır politikasını eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Gaziantep'te partisinin il binasında teşkilatıyla yaptığı toplantıda, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan bombalı saldırıyı ve hükümetin dış politikasını eleştirdi. MHP il binasında yapılan toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Türkiye'nin ciddi güvenlik zafiyetlerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Reyhanlı'da meydana gelen menfur saldırılar, Türkiye'nin hem içeride, hem de sınırlarında çok ciddi bir güvenlik zafiyeti içinde bulunduğunu gözler önüne sermiştir. İlçeyi kan gölüne çeviren patlamalar, bölgedeki tehlikeli sürecin bir sonucu olmaktan çok, önümüzdeki dönemde vuku bulması kuvvetle muhtemel olumsuz hadiselerin habercisi gibi görünmektedir. Suriye sınırlarımız kevgire dönmüş durumda. Suriye'de PKK'nın uzantısı olarak kurulan olan PYD militanları sınırdan Türkiye'ye girdi. Suriye'de birçok yeni terör örgütü kuruldu"

ÇİRKİN: SINIR NAMUSSA, NAMUS KALMAMIŞTIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise Şanlıurfa MHP İl Teşkilatı üyeleriyle öğle saatlerinde parti binasında toplantı yaptı. Toplantıda hükümetin sınır politikasını eleştiren MHP'li Çirkin, sınır güvenliğinin ortadan kalktığını belirterek, şöyle konuştu;

"MHP olarak Suriyeli sığınmacıların tarafımızca misafir edilmesinde asla karşı değiliz. Çünkü Suriyelilerin hepsi bizim akrabalarımız. Kampların haricinde, kampların içinde kalan insanların neredeyse 10 misline Urfalı bakıyor. Hükümet Suriyeli sığınmacıların, 2-3 ay sonra Beşar Esad'ın devrileceği yalanıyla buraya gelmesine izin verdi. Fakat 2 yıl geçti. Dolayısıyla Suriyelilerin yaşadığı bu dramı, içimize taşıdığımız zaman Urfalının, Akçakalelinin yaşadığı bir dram oluyor. Sınırlar eleğe dönmüş. Eğer hudut namussa, namus kalmamıştır. Bunu düzeltmek çok basittir. Sınır sınır olur, gümrük gümrük olur ve bütün giriş çıkışlar biter."

TÜRKOĞLU: PKK'YI SİYASALLAŞTIRIYORLAR

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde MHP'lilerle bir araya geldi. MHP'li Türkoğlu, burada hükümetin barış süreciyle ilgili politikasını eleştirdi. Türkoğlu, " Milli birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz tartışılıyor. Yakın çevremizdeki bir ülkeden kaynaklanan iç savaş sebebiyle insanlarımızı teker teker ya da topluca ölüyor. Şoför koltuğunda oturan AKP artık Türkiye'yi taşıyamıyor. Başka başkentlerden harita almak, akıl almak, fikir almak için bu aralarda geziyorlar. Çünkü kendi fikri yoktur. AKP Türkiye'yi kötü bir noktaya götürüyor. Adıyaman birçok etnik kökeni farklı, mezhepsel kökeni farklı insanımızın bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı bir memleket. Herkese soruyorum, hangi etnik kökeni farklı bir grup arasında bir küslük var. Sanki bir savaş varda biz barıştan bahsediyoruz. Siz, Kürt kökenli komşunuzla küs müsünüz? Manisa'da Türkmen ile Kürt kökenli insan küs mü? Var mı böyle bir küslük? Küslük yoksa neyi barışıyoruz? Biz, Kürt kökenli vatandaşlarımızla barışmıyoruz. Çünkü küs değiliz, savaş yapmadık. Bizi, PKK ile barıştırıyorlar. PKK'yı siyasallaştırıyorlar" dedi.

DURMAZ: SINIRLARIMIZ KEVGİRE DÖNMÜŞ

Kahramanmaraş'ta partilileriyle buluşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Reyhanlı'da ki saldırıların, Türkiye'nin Suriye'ye fiili müdahalesi için zemin hazırlamak amacıyla yapılmış olabileceğini öne sürdü.

Kahramanmaraş'ta partisinin il teşkilatıyla bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Durmaz, sınırların kevgire döndüğü belirterek, şunları söyledi:

"Reyhanlı'daki bombalamalar AKP'nin Suriye politikasının iflasının bir işaretidir. Yanlış politik tercihlerle ne yazık ki sadece Hatay değil, sınırda olan tüm il, ilçe ve beldelerimiz bu tür tehlikelere maruz kalabilecek durumdadır. Türkiye'nin başına gelen bu sıkıntıların esas müsebbibi de alınan yanlış kararlarla AKP hükümetidir. Reyhanlı saldırılarına ilişkin endişelerimiz var. Sınırlardan isteyen girip çıkabiliyor. Bu tür bir ortamda her türlü tehlike meydana gelebilir. Şimdi eğer sınırlarınız kevgire dönmüşse, sınırlarınızdan giren çıkanların belli olmadığı, kontrol edilmediği, kimsenin müdahale etmediği bir zeminde her türlü tehdit ve tehlikeyi beklemek olağandır. Bu nedenle esasen başından beri 'bu mesele çok sıkı bir şekilde takip edilmeli, dikkat edilmeli' diye ikaz ediyorduk. Ne yazık ki böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Burada özellikle üzerinde durulması gereken esas husus şudur; 24 saat içerisinde bütün failleri gözaltına alabilecek bir bilgiye, istihbarata sahip isek şayet neden bunu önlemekte aynı kararlılığı, aynı istihbaratı kullanmadık, bunu düşünmek lazım. Yani Türkiye'ye yapılacak böyle bir eylemin sonucunda Türkiye'nin Suriye'ye fiili müdahalesine zemin oluşturulmak mı istenmiştir. Bunu da gözden kaçırmamak lazım"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title