Haberler

MHP'liler Star Gazetesini Taşladı

Star Gazetesi'nde Ergun Babahan'ın köşe yazısında MHP'deki kaset skandalı ile ilgili bölümüne tepki gösteren MHP'liler, Star Gazetesi'nin Küçükçekmece'deki binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Star Gazetesi'nde Ergun Babahan'ın köşe yazısında MHP'deki kaset skandalı ile ilgili bölümüne tepki gösteren MHP'liler, Star Gazetesi'nin Küçükçekmece'deki binası önüne siyah çelenk bıraktı. Eylem sırasında binanın camlarına taş ve yumurta atan, girişteki bankoları tahrip eden gruba polis müdahale etti.

Ergün Babahan'ın "Ürperten Söylenti ve Haberler" başlıklı yazısında, "MHP'de kaset dalgasının seçime doğru hız kazanacağı tüm kulislerde dile getiriliyor. Doğrudan Devlet Bahçeli'yi hedef alan bu kasetlerde değişik türde ilişki olduğu iddiası da var" bölümüne tepki gösteren ülkücüler, saat 22. 00 sıralarında gazetenin İkitelli'deki binası önünde toplanmaya başladı. MHP'ye ait seçim minibüsleri ile gazete binasına akın eden ülkücülerin sayısı kısa sürede yaklaşık 300'ü buldu. Bina önüne, 'Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı' yazılı siyah çelenk bırakan grup arasındakilerden bazıları binaya taş ve yumurta atmaya başladı. Kısa sürede, kalabalığın büyük bir bölümü, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı yöneticilerinin uyarı ve engelleme çabalarına rağmen gazete binasını taşlamaya başladı. Binanın girişindeki camları kırıp, banko ve x-ray cihazını tahrip eden grup, güvenlik görevlilerine de saldırdı. Güvenlik görevlileri içeri kaçarken, öfkeli kalabalık bu kez görüntü alan basın mensuplarına yöneldi. Dayak yiyen gazeteciler de çareyi kaçmakta buldu.

POLİS YETERSİZ KALDI

Olay sırasında gazete binasının önüne gelen polis ekipleri, kalabalığı engelleyemedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Gelen ekiplerin müdahalesi ile grup kısa sürede dağıtıldı. Müdahale sırasında eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Olaylar sırasında eylemcilerden ve gazetecilerden hafif şekilde yaralananlar oldu.

Polis, gazete binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. - İstanbul / Küçükçekmece

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title