Haberler

MHP Lideri Bahçeli: ''hayır' Hayırlı Olacak''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından MHP'li Sağlık, Yuva ve Karkın Belediye Başkanlıklarını ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından MHP'li Sağlık, Yuva ve Karkın Belediye Başkanlıklarını ziyaret etti. Ziyareti sonrasında belediye binası önünde halka hitap eden Bahçeli, 'Anayasa Değişikliği Paketi' için yöre halkından 'hayır' oyu kullanmalarını istedi. Bahçeli, Anayasa Değişikliği Paketini AKP´nin kendi başına düzenlediği bir paket olduğunu belirterek, " 12 Eylül'ü unutmayın. 12 Eylül'de 'hayır' hayırlı olacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli, belediye ziyaretlerinden sonra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın, başlattığı okul yaptırma kampanyası kapsamında Dikmen Köyü'nde yapılacak olan Oğuzata İlköğretim Okulu Temel Atma Töreni'ne katıldı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet aleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır. Eğitim o kadar önemlidir ki, dünden bugüne olgunlaşarak ulaşan kültürel birikimlerin gelecek nesillere aktarılmasında ve her yaş kuşağındaki insanların toplumsal rollerini öğrenmelerinde hayati bir fonksiyonu vardır."

Bahçeli, kutuplaşmalarında eğitim seviyesi sayesinde düzeleceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "

Dizginlerinden boşanan kutuplaşmanın, kafalara sokulmaya çalışılan biz ve öteki şablonunun, öncelikle akılcı, objektif ve idealist bir eğitim seferberliğiyle etkisiz hale geleceğini düşünüyorum. Bunun için ise Dikmen Köyümüzden yakılan meşaleyi çok önemli ve kutlu görüyorum. Ortaya çıkan aydınlığın çevreyi ışıtacağını ve buradan güç alarak hiç sönmeyeceğine inanıyorum."

MHP lideri Devlet Bahçeli, temel atma töreninin ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

AKSARAY- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title