Haberler

Mhp Lideri Bahçeli: Bu Nasıl Bir Rezalet, Bu Nasıl Bir Alçaklıktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin teslim edilmesi ile ilgili olarak "Sekiz kamu görevlimizi neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir"...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin teslim edilmesi ile ilgili olarak "Sekiz kamu görevlimizi neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin teslim edilmesi ile ilgili olarak, "Sekiz kamu görevlimizi neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir. Bu nasıl bir rezalet, bu nasıl bir alçaklıktır?" değerlendirmesinde bulundu.

MHP lideri Bahçeli, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde partisinin belediye başkanı adayını takdim etti. Burada yaptığı konuşmada Darıcalılardan destek beklediğinin altını çizen Bahçeli, AK Parti Hükümetini eleştirerek, "İkilemler, ikbal düşkünlükleri ve ikiyüzlülükler bu iktidarı teslim almıştır. İkircikli tavırlar, kaypak duruşlar, yalan sözler, asabi çıkışlar, temelsiz vaatler, boş boş konuşmalar bu iktidarı kontrol altında tutmuştur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her yönden sorunlarla ve soru işaretleriyle kuşaltıldığını söyleyen Bahçeli, "AKP iktidarı 10 yılda her alanda başarısız, her düzeyde yetersiz kalmıştır. Aldığı görevi layıkıyla yapamamış, millete hizmet etmenin hakkını verememiş, kendisine bağlanan umutları heba etmiştir" diye konuştu.

-"TÜRK MİLLETİNİN NASIL BÖLÜNECEĞİNİ Mİ KONUŞMAKTADIR?"-

AK Parti Hükümeti'ni Türk milletini "fuzuli işlerle" meşgul etmekle suçlayan Bahçeli, "Türk milleti kuru laf kalabalığıyla oyalanmış ve huzuru gasp edilmiştir. AKP Hükümeti başarısızlığın tescilli ve gedikli bir siyasi ismi olarak; milletimizin tarihi yürüyüşünü geciktirmiş ve hatta geriletmiştir" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İmralı canisiyle ne görüşmekte, nelerin pazarlığını yapmaktadır?" sorusunu soran Bahçeli şöyle devam etti:

"Türk milletinin nasıl bölüneceğini mi konuşmaktadır? Başkanlık sistemini müştereken nasıl kuracaklarından mı bahsetmektedir? İmralı canisinin özgür kalması, teröristlerin diğer siyasi bölücülerin saflarına getirilmesi için gerekli adım ve girişimleri nasıl hazmettireceğini mi planlamaktadır? Başbakan Erdoğan İmralı canisiyle neyin pazarlıklarına soyunmuştur? Mümkün olursa, PKK'nın silah bırakması hangi tavizlerle, hangi iki büklüm hallerle ve hangi aşağılayıcı geri adımlarla olacaktır? Başbakan, bağımsız Kürdistan'ın kurulması için ikna mı olmuş veya bunu kabullenmek durumunda mı kalmıştır? Süreç isimli millet varlığını sökme ve kardeşliğimizi sürgün etme planı yabancı ülkelerin bir oyunu, küresel aktörlerin bir gözdağı mıdır? AKP hükümeti bile bile buna lades mi demiştir?"

-"İĞRENÇ BİR PAZARLIĞA KONU EDİLMİŞTİR"-

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri sert sözlerle eleştiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı ve Hükümeti, milletin emanetlerine "leke" sürdürmekle suçladı. MHP lideri Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP Hükümeti PKK'nın dümen suyuna girmiş, bölücülüğün kodesine kendi rızasıyla düşmüştür. Terör örgütü hükümetin gafleti sonucunda maalesef psikolojik üstünlükler elde etmiştir. En son olarak, PKK'nın kaçırarak aylardır elinde tuttuğu sekiz kamu görevlerimiz iğrenç bir pazarlığa konu edilmiştir. PKK, hükümetin acziyet ve ikramcı politikaları sayesinde koskoca Türk devletini küçültücü ve gurur kırıcı bir pozisyona sokmuştur. Bu olacak ve normal görülecek bir şey değildir. Terör örgütü döktüğü kanların, işlediği cinayetlerin yanında insan kaçırarak da sicilini zaten iyice karartmış ve kirlendirmiştir. PKK, şantajlar altında ve altığı tavizlerle sekiz kamu görevlimizi neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir. Bu caniler kimdir ki tutanak tanzim edebilecek kadar cüret ve cesarete sahip olabilmişlerdir? AKP Hükümeti Türk milletini de, tutanakla, karşılıklı imzalarla teröre ve bölücülere peşkeş mi çekecektir? Bu nasıl bir rezalet, bu nasıl bir alçaklıktır? Evlatlarımızın kaçırılması zaten adice işlenmiş bir suçtur ve sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Ancak suçlular AKP'yle çözüm konuşmaktadır. İnsan kaçakçıları AKP'yle sözde barışı müzakere etmektedir. Görüldüğü kadarıyla hükümet, PKK'yla gizli kapaklı işlere girdiğinden ve teröre karşı derin hoşgörüsünden dolayı kendisini çoktan mahkum etmiş, ipleri teröristlere gönül huzuruyla vermiştir. Ne üzücüdür ki, Başbakan ve Hükümeti PKK'yla masaya otururken, TBMM'yi bölünmeye alet etmektedir.Oslo, İmralı derken Hükümet bölücü terörle içli dışlı olmuş ve Türk devlet geleneğini iki paralık etmiştir."

-"PARÇALANMA VE KÜÇÜLME SÜRECİDİR"-

Bahçeli, yapılan müzakerelere son verilmez ise Türkiye'nin önce "iki dilli" ve "iki ortaklı can çekişen tek devlete" sonrasında ise "çok dilli" ve çok "ortaklı bir federal devlet yapılanmasına" gidileceğini savundu. Bahçeli, yapılan görüşmeleri "teslimiyet" olarak nitelendirerek, "Teslimiyetin dozuna ve hızına bağlı olarak değişecek bu aşamadan sonra ise Türkiye iki seçenek arasına sıkıştırılacaktır. Bunlardan birincisi; ayrı ayrı kimlik oluşturmuş ve milletten ayrılmış kardeşlerin ve coğrafyaların da birbirinden uzaklaştığı parçalanma ve küçülme sürecidir. Diğeri ise, küresel gücün öncelik vererek dayatacağı model olan Irak ve Suriye'nin kuzeyini içine alacak ve aşiret reislerini kucaklayacak şekilde çok devletli ve milletli konfederal bir devlet yapılanmasıdır" dedi.

-"BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ'NİN TÜRKİYE AYAĞI; PKK, BDP, CHP VE AKP ORTAKLIĞIYLA YÜRÜMEKTEDİR"-

Türkiye'nin Ortadoğu politikalarını da eleştiren Bahçeli, "Sahibi Amerika Birleşik Devletleri olan ve eş başkanlığını övünerek Başbakan Erdoğan'ın yaptığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye'ye dayattığı ve Başbakanı arkasından ittiği uçurum budur. Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye ayağı, rol paylaşımı içinde olan PKK, BDP, CHP ve AKP ortaklığıyla yürümektedir" dedi.

Konuşmasında MHP'nin Darıca Belediye Başkanı adayını da açıklayan Bahçeli "Adayımız olarak değerli dava arkadaşım Sayın Arif Gülen'i ilan ediyor, hepinizin desteklerini bekliyor ve Darıca Belediyesi'ni sizlerden istiyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Darıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title