Haberler

MHP Lideri Bahçeli (1) : "Barzani Muhatap Alınmamalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak'ın Kuzeyindeki Grupların Reisleri Kendilerine Meşruiyet Kazandırma ve Muhatap Bulma Peşindedir. Özellikle Diplomatik Alan Başta Olmak Üzere, Kuzey Irak'lı Grupların Sözcüsü veya Temsilcisi Sıfatını Taşıyan Şahıslar ile Resmi Düzeyde, Irak Devleti Adına Bile Olsa İlişki Kurulmamalı, Muhatap Alınmamalıdır" Dedi.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak'ın kuzeyindeki grupların reisleri kendilerine meşruiyet kazandırma ve muhatap bulma peşindedir. Özellikle diplomatik alan başta olmak üzere, Kuzey Irak'lı grupların sözcüsü veya temsilcisi sıfatını taşıyan şahıslar ile resmi düzeyde, Irak Devleti adına bile olsa ilişki kurulmamalı, muhatap alınmamalıdır" dedi.

-Bahçeli'nin bu sözleri Barzani dışında, Irak Devlet Başkanı Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Zebari'yi de "muhatap alınmaması gerekenler" arasına dahil edip etmediği sorusunun sorulmasına yol açtı.

-Bahçeli, kış gelmeden operasyonun yapılması gerektiğini belirterek, "Bu gücü kullanmanın ve gereğini vakit geçirmeksizin yapmanın zamanı artık gelmiştir" dedi.

ANKARA (ANKA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'taki yönetimin başındaki Barzani'nin hiçbir şekilde muhatap alınmaması gerektiğini söyledi. Kuzey Irak'taki grupların kendilerine "meşruiyet" kazandırma peşinde olduklarını kaydeden Bahçeli, bunlarla Irak Devleti adına bile olsa ilişki kurulmaması gerektiğini belirtti.

MHP'nin Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, bu kişilerin İstanbul'da düzenlenecek olan "Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı"na da katılmaması gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, hükümete bu konuda şu uyarıyı yaptı:

"Irak'ın kuzeyindeki grupların reisleri kendilerine meşruiyet kazandırma ve muhatap bulma peşindedir. Özellikle diplomatik alan başta olmak üzere, Kuzey Irak'lı grupların sözcüsü veya temsilcisi sıfatını taşıyan şahıslar ile resmi düzeyde, Irak Devleti adına bile olsa ilişki kurulmamalı, muhatap alınmamalıdır. Bu kapsamda olmak üzere, İstanbul'da 'Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı'na katılacakları ileri sürülen Kuzey Irak'lı sözde temsilcilerin ziyareti kabul görmemelidir."

Bahçeli'nin bu sözleri Barzani dışında, Irak Devlet Başkanı Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Zebari'yi de "muhatap alınmaması gerekenler" arasına dahil edip etmediği sorusunun sorulmasına yol açtı.

-"BARZANİ ÇETE REİSİ" -

Bahçeli, Barzani ile ilgili sert açıklamalarını sürdürdü. Bahçeli, "Bugün terörü önlemek için karar vermiş Türkiye'nin öncelikli hedefi, Irak'ın kuzeyinde üstlenmiş terör yuvaları ile bunlara yardım ve yataklık yapan ve PKK'yı perde gerisinden yöneten Barzani isimli çete reisidir" dedi.

-"KIŞ GELMEDEN OPERASYON YAPILMALI"-

Bahçeli, Hükümetin vakit geçirmeden tezkereyi kullanması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Bu gücü kullanmanın ve gereğini vakit geçirmeksizin yapmanın zamanı artık gelmiştir" dedi.

Bahçeli, bölgede iklim koşullarının değiştiğini, kış şartlarında operasyon yapmanın zorlaşacağını ve belki de erteleneceğini söyledi. Bahçeli, baharda daha büyük bir bela ile karşılaşmadan bu işin bitirilmesi sonuca ulaşılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title