Haberler

MHP'li Yalçın: Gökçek, Bukalemunların Şampiyonluğunu Kimselere Bırakmamaktadır

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye'nin en büyük psikososyal ve sosyolojik sorunlarının başında 'Her dönemin adamı olma, her iktidara uyum sağlama kıvraklığını ve oynaklığını gösteren siyasetçi' tiplerinin çoğalmasının geldiğini söyledi. Yalçın, "Bu tür politikacıların günümüzdeki en seçkin örneği ve en başarılı temsilcisi Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'tir. Kendisi siyasi hayatı boyunca her renge, her şekle ve her kaba girmek suretiyle bukalemunların şampiyonluğunu kimselere bırakmamaktadır. Gökçek, nerede menfaat ve ikbal kapısı varsa, oraya meyledip parsayı toplamaya alışmış biridir" dedi.

Yalçın, Melih Gökçek'in modasının geçtiğini ipliğinin de pazara çıktığını öne sürdü. MHP'li Yalçın, "Eşeği boyatıp 'katır' diye politika pazarında satan Gökçek'in malı elinde kalmıştır" dedi. AK Parti'nin belediye başkanları arasında yıllarca yalan ve aldatıcı vaatlerle milliyetçi ve muhafazakar kitleleri kandırıp koltuğa oturanların başında Melih Gökçek geldiğini iddia eden Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, şu iddialarda bulundu:

"Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili kendisine yeni bir strateji belirleyen Gökçek, tekrar seçilmek için MHP'yi küçümser görünmekte, uzaktan elense çeken yalancı pehlivanlar gibi davranmaktadır" dedi. Gökçek'in, AK Parti mitinglerinde MHP bayrağı sallanarak kurulan pespaye ve çirkin tezgahı hazırlattığını öne süren Semih Yalçın, şöyle dedi:

"MHP'ye gerek yok, gelip AK Parti'ye katılmalılar' diyebildiği, bir kenara not edilmiştir. Lakin suimisal emsal olmayacağı için, Melih Gökçek gibi MHP korkusunu yüreğinde paranoya haline getirmiş kötü örneklerin, kem sözlerin camiamız nezdinde zerre kadar kıymeti yoktur. Artık Melih Gökçek'in modası geçmiş, ipliği pazara çıkmıştır. Şimdiye kadar eşeği boyayıp katır diye politika pazarında satan Melih Gökçek'in, malı elinde kalmak üzeredir; bu yüzden de yeniden itibar görmek için bezirganlığın her türlüsünü denemektedir. Son dönemde Melih Gökçek'in MHP tabanına gönderdiği mesajları böyle okumak gereklidir. Ankaralılar artık Melih'in kıratını öğrenmiş, onun siyasi meymenetsizliklerinden, münasebetsizliklerinden bıkmıştır. Ankara halkı kendisinin yavan ve samimiyetsiz açıklamalarına, yüreğindeki kibri ele veren müstehzi tavırlarına sandıkta cevap verecektir."

MANSUR YAVAŞ'A GÖNDERME

Semih Yalçın, CHP'dan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için flörtte olduğu belirtilen Mansur Yavaş'a da göndermede bulundu. Yalçın, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Şu günlerde, mensubu olduğunu söylediği Milliyetçi Hareket ile alakası olmayan bir siyasi partiyle belediye başkan adaylığı için flört eden biri de, ilkesizlik ve Makyavelizmde Melih Gökçek'in izinden gitmektedir. Söz konusu belediye başkanı aday adayı, kendi yanlışlarını görmezden geldiği gibi, Melih Gökçek üzerinden MHP'ye yönelik suçlamalarını sürdürmektedir. Böyle birinin, fikir, ülkü ve prensip partisi olan MHP'yi suçlamaya hiç hakkı yoktur; bu haddi de değildir. Politikada hedef, mutlaka belediye başkanı seçilmek, o koltuğa neye mal olursa olsun oturmak ve hırsını illa tatmin etmek olmamalıdır. Ayrıca geçmişte mensubu olduğu bir camianın maşeri vicdanını hatırlayıp ona uymanın, aynı zamanda kendi onurunu da koruyacağını hesap etmek, siyasete soyunanların hatırda tutması gereken bir erdemdir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Melih Gökçek Semih Yalçın Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title