Haberler

MHP'li Vural: Özel İdare'nin 170 Milyonu Nerede!

Güncelleme:

MHPli Oktay Vural Urfa çıkarmasında "Bugün vali aday olmuş. Özel idarenin 170 milyon TL parası nerede yahu?" dedi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tanıtım programı kapsamında Şanlıurfa'ya gelen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 2014 Mart seçimlerinde Urfalıların iradesine engel konulduğunu ve Urfalıların bunlara daha önce cevap verdiği gibi yine cevap vereceğini söyledi. Uzun bir araç konvoyuyla şehir merkezindeki MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı binasına geçen ve buradaki kalabalığa seslenen Vural, Urfa'da 11 yılda istenilen yatırımların yapılmadığını söyledi. Partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu, MHP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, MHP Akçakale Belediye Başkan Adayı Mehmet Yalçınkaya gibi isimleri tanıtan Vural, Urfa'ya Urfalı adayın yakıştığını söyledi.

'TÜRKİYE'Yİ DOYURMALI AMA ÇİFTÇİ KENDİNİ DOYURAMIYOR'
Şanlıurfa'nın mübarek topraklar olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vural, Urfalıların bu topraklara vurduğu mührün hiç kimsenin değiştiremeyeceğini kaydederek, "Şanlıurfa'da olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Urfa'ya önem veriyoruz diyorlar. Peki bu Urfalı ne yer, ne içer, ne ister? Bunları hep unuttunuz. İşiniz gücünüz propaganda yapmak. Bir bakmadınız Urfa'da ne oluyor? AKP döneminde Urfa'da yapılan uygulamalarla pamuk maalesef bizim bıraktığımız zaman bin 100'dü, şimdi bin 500 civarında falan; ancak gübre dört beş kat arttı, mazot dört kat arttı. Ahmet'e, Mehmet'e, Halil İbrahim'in pamuğuna prim vermiyorsun da, ithalatı destekleyerek Karamanlis'in, Papadupulos'un çiftçisini destekliyorsun. Bu topraklar Türkiye'yi doyurmalı, dünyayı doyurmalı. Ama gel gör ki, Şanlıurfa'da benim çiftçim doymuyor" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE AMPULÜN FİŞİYLE YANIT
Son zamanlarda Urfa merkez ve köylerde yaşanan elektrik sıkıntılarına değinen Vural, "Her gün beni arıyorlar. Şanlıurfa'dan, Akçakale'den, Ceylanpınar'dan, Birecik'ten, Viranşehir'den beni arıyorlar. Karanlıktayız diyorlar. Bu elektrik niye bizi aydınlatmıyor diye soruyorlar. Şanlıurfa'nın elektriğini kesenlere, Şanlıurfalılar da ampulün fişini çekerek cevap verir. Elektrik yok, su yok. Şanlıurfa'da yaşanan bu sıkıntılar yıllardan beri devam ediyor. Geçen sene de aynı sorunlar vardı. Bugün Urfa'ya 6'ncı bölge olarak tayin ettiniz. Günde altı saat elektrik kesilen yere sanayici mi gelir?" diye konuştu.

'SURİYE'NİN SIKINTI NEDEN URFALILARA?'
"Urfa'nın gerçekten sıkıntıları var" diyerek sıkıntılara değinen Vural, "Şanlıurfa eğitimde 77'nci sırada. 60 kişilik sınıflarda kalıyorlar. 8 bin dersliğe ihtiyacı var. Urfa'nın sıkıntıları var; ama uygulanan politikadan dolayı, Suriye politikasından dolayı maalesef Şanlıurfalıların sıkıntıları daha fazla arttı. Ey devletim Suriye'den gelenlere ne yapıyorsan yap; ama yükü Urfalıların üzerine niye yıkıyorsun? Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP'nin uyguladığı bu Suriye politikasının özellikle sınır illerinde yansımalarının olduğunu ifade etmek istiyorum" diye kaydetti.

ABİDE KAVŞAĞI VE İL ÖZEL İDARESİNİN 170 TRİLYONU
Abide Kavşağı ve Şanlıurfa İl Özel İdaresiyle ilgili iddialara da değinen Vural, "Geldiler buraya abide eser diye geldiler. Abide eser geldi, geldi, meğerse bir alt geçitmiş yahu. Böyle bir alt geçidi Urfalılara abide eser diye nasıl yutturacaksınız? Başka illerde böyle alt geçitler için tören bile yapmıyorlar. Urfa beton yığını haline geldi. Eski stadı yıkmışlar, ne yapacaksınız oraya? Bir buçuk yıldan bu yana bir şey yapmadınız. Bugün vali aday olmuş. Özel idarenin 170 milyon TL parası nerede yahu? Bugün Urfalıları eğitim yoluyla güzel işlere kavuşturmamız gerekirken, daha fazla insanımızı eğitmemiz gerekirken, okul sistemindeki kaotik ortam devam ediyorken, 60 kişilik sınıflarda kalıyorken, dershaneleri kapatacağım diye tutturdun. Niye kapatacaksın? Okuma salonlarını, etüt merkezlerini niye kapatacaksın? Özel okul yapacakmış. Şanlıurfalının özel okula gönderecek parası mı var? İnsanları dershanesiz bırakmanın önemli menfi sonuçları olacağını düşünüyorum" dedi.

KÖMÜR VE MAKARNA DAĞITIMI
Seçim yatırımı olarak kömür ve makarna dağıtımı olduğunu kaydeden Vural, "Seçim yaklaşıyor. Muhtemelen yeniden atanacak bir vali veya kaymakamlar başlayacaklar kömür dağıtmaya, makarna dağıtmaya. Helal olsun. Asıl utanması gereken Urfalıları bir kömüre, bir paket makarnaya muhtaç bırakanlardır. Urfa, Urfalılarla güzeldir. Urfa'yı, Urfalıların istediği gibi yönetmek lazım. Urfalılar ne diyorsa, ne istiyorsa o olacak. Nasıl ki Fransızlar İsot tarlasına geldiğinde başlarına ne geldiyse şimdi de uzaktan kumandayla bu şehri yönetmek isteyenlerin başına da aynısı gelecektir. Urfalı bir belediye başkan adayı ile Milliyetçi Hareket Partisi olarak göreve talibiz. Urfalılar gerçekten buradan önemli bir ders verdi. Bu nasıl bir siyasettir? Siyasette bir de ahlak olacak. Sen kalk üç ay önce adamı aldın, şimdi de paspas yaptın. Ondan sonra dizi dizi aday adaylarını diz. Ondan sonra iki yıl önce atadığını gel belediye başkan adayı olarak göster" diye ifade etti.

'URFA'YI URFALILAR YÖNETMİYOR'
Seçimlerde Urfalıların iradelerinin yansıtılmadığını öne süren Vural, "Bugün parlamentoda Şanlıurfa milletvekilleri var. Şanlıurfa milletvekilleri çıkıp kürsüde önce bakana bir methiye düzüyorlar. Bakan da başka yerden gelmiş. Vali iki sene önce atandı. Demek o zamandan beri hesap, kitap yapıyordu. Urfalıların valisi gibi değil, çevresindekilerin valisi gibi davrandı. Bir de başbakanı kandırdılar. Başbakan diyor ki, dört yıldır valilik yapan Şanlıurfa'da. Bu da çay, simit hesabına benzedi. Hizmetleri tanıtmak için Atatürk Barajını gösteriyorlar, Harran Üniversitesi'ni gösteriyorlar. Hastaneyi gösteriyorlar. 11 yıldır bir hastane mi yapılmış? Hastanede Urfalılar Suriyelilerden başka yer bulamıyor ki. Urfa'yı maalesef Urfalılar yönetmiyor. Urfalıların karşısına çıkıp ceketimi koysam alırım diyenlere karşı o ceketi müsait yere astınız. Şimdi de karşınıza pijamayı koydular. Pijamanın da nereye gönderileceğini Urfalılar elbette bilecektir" diyerek sözlerini tamamladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Oktay Vural Akçakale Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title