Haberler

MHP'li Vural'dan Buca Mitingi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kılıçdaroğlu 'gel başbakan ol' diyor. Sana daha görev verilmemiş. Senin cebinde mi Başbakanlık? HDP ipoteğinle nasıl böyle bir pazarlığa girersin? Önce CHP'nin HDP'nin vesayetinden kurtulması gerekiyor. Sen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her şeyine 'evet' dedin be. Çağırdı gittin, 'her yola geliriz' dediniz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Çevik Bir Meydanı'nda miting yaptı. MHP Buca İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Cumhuriyetine sahip çık" mitinginde kendisini dinleyen halka seslenen Vural, "Her şeye hayır diyen MHP diyorlar. Bizim neye 'evet' onların neye 'hayır' dediğini Sayın Genel Başkanım açıkladı. 'Gel üniter devlete sahip çıkma irademizi ortaya koyalım' dedik, Adalet ve Kalkınma Partisi 'hayır' dedi. 'Çözüm sürecini bitirelim' dedik, 'hayır' dedi. '17-25 Aralık'ın hesabını soralım' dedik 'hayır' dedi. 'Cumhurbaşkanı anayasal çerçevede görev yapsın' dedik, 'hayır' dedi. O hayırlı ilkelerimize 'hayır' demek suretiyle koalisyonu baltaladı. 'Azınlık hükümeti kurulsun' dediler. 'Yok öyle yağma, hadi git oradan, gerekli dersi çıkarman gerekir' dedik. 'Seçim hükümetinde olmayacağız' dedik. Kılıçdaroğlu 'gel başbakan ol' diyor. Sana daha görev verilmemiş. Senin cebinde mi Başbakanlık? HDP ipoteğinle nasıl böyle bir pazarlığa girersin? Önce CHP'nin HDP'nin vesayetinden kurtulması gerekiyor. Sen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her şeyine 'evet' dedin be. Çağırdı gittin, 'her yola geliriz' dediniz" diye konuştu.

"EY CHP'Lİ VEKİLLER; MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE NİYE OY İSTEMİYORSUNUZ?"

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şey diyeceğimiz yok, 'tamam cumhurbaşkanı ol ama Türkiye'nin cumhurbaşkanı ol' dedik. Ama Atatürk Stadyumu'nda paralel mitingler düzenlersen 'benim cumhurbaşkanım' diyemem ki. Sen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin cumhurbaşkanı değilsin ki. Bir cumhurbaşkanı seçimden önce habire seçim beyannamesini pazarlarsa hepimizin cumhurbaşkanı nasıl olacak? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdik şimdi bize soru soranlar; Meclis Başkanlığı seçiminde niye cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayına oy vermediniz? Ey CHP vekilleri gelip buradan Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istiyorsunuz da Meclis Başkanlığı seçiminde niye oy istemiyorsunuz?"

"ZORUMUZA GİTTİ"

"7 Haziran seçimleri öncesinde bu meydanlarda neler söyledik neler" diyen Vural, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlere şöyle seslendi:

"O günleri hatırlamamız lazım. Habur'da devlet terörüyle teröristle karşılandığında o rezalete dönemin Başbakanı 'Türkiye'de güzel şeyler oluyor' dediğinde zorumuza gitti. Terör örgütü askerimizi polisimizi vururken, terörist başları ile görüşüldüğünü söyledik. 'Görüşen namussuzdur' diyenler sonra 'arkadaşları ben gönderdim' dediler. Devletin terör örgütü ile masaya oturmasını görmek zorumuza gitti. PKK'lı şerefsizler öldürüldüğü zaman ay yıldızlı bayrak indirildi, PKK paçavrası konuldu. Zorumuza gitti. Dolmabahçe'de PKK'nın 10 maddesini okudular. Dolmabahçe'de cumhuriyeti masaya yatırdılar. Milletimizi masaya yatırdılar. Zorumuza gitti. Susanlara sesleniyorum; bütün bu tablo yaşandı. Ben ilan ediyorum ki bu tablo karşısında susmayan bir Milleyetçi Hareket Partisi ve Devlet Bahçeli vardır."

"BUNLAR VATANSEVER DEĞİL SATANSEVER OLMUŞLAR"

Çözüm sürecinin PKK'yı güçlendireceğini defalarca söylediklerini kaydeden Vural, bunu söylediklerinde kendilerine "Siz terörden besleniyorsunuz, vampirsiniz" dediklerini ifade eden Vural şöyle devam etti:

"Dediklerimiz haklı çıktı. Çözüm süreci içerisinde PKK'ya silah stoklattılar. Askerime, polisime bombalı suikastlar düzenlediler. Başladılar birbirilerini satmaya. 'PKK bize ihanet etti' dediler. Körle yatan şaşı kalkar. Bunlar vatansever değil satansever olmuşlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren değerli kardeşlerim, biz bunları söylediğimizde neler söylüyordunuz, çözüme destek veriyordunuz. Bizim derdimiz vatan, millet ve cumhuriyetti. Herkes elini vicdanına koysun. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren değerli kardeşlerim Türkiye'de PKK sorunu yerine Kürt sorunu var demek suretiyle PKK'yı aklamaya çalışan var. Bu tablo karşısında sorunun ne olduğunu anladınız mı? Milliyetçi Hareket Partisi'ne herkes teşekkür etmeli. 'Dimdik ayakta durdunuz' demeli, hakkını vermeli."

"Sizin canınızı, kanınızı istemiyoruz. Can vermemek, kan vermemek için hepinizi sandıkta buluşmaya davet ediyorum" diyen Vural, seçimlerde MHP'ye oy istedi. MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç ise şöyle konuştu:

"Biz zaten birdik. Hepimiz İzmir'dik. Yeniden bir olmak için bir araya geldik. Türkiye son 13 yıldır tek başına ülkeyi yöneten bir partinin yorgunu oldu. Hayallerimiz karardı. Fakirimiz daha da fakirleşti, zengini daha da zenginleşti. Her şey yetmezmiş gibi bir de terör örgütlerinden dolayı mağdur olmuş, ocaklarına ateş düşmüş bir ülke olduk. Tek başına gerekirse bir avuç insan olarak mücadele etmeye yemin ettik. Bizimle var mısınız? Türklük ilelebet payidar kalacak. Yemin ettik, yemin ediyoruz. 7 Haziran'dan sonra he şeye karşı üzerimizde algı yapan bütün siyasi partilere direnerek onurlu bir mücadele verdik. Gece gündüz demeden, yol demeden, uzak demeden, soğuk demeden, sıcak demeden koşturduk. Sizlere baktık enerjimiz yerine geldi. 1 Kasım'da giden dümene son verecek parti olarak iktidara geliyoruz. Umutların yeniden yeşertileceği geleceğe söz veriyor musunuz?"

Miting sonunda, havai fişek gösterisi yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Oktay Vural Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title