Haberler

MHP'li Vural Berkin'e 'Evladımız' Diye Seslendi (2)

Vural: ÖZERKLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Antalya programı kapsamında MHP Kaş İlçe Seçim Bürosu'nun açılış törenine katıldı.

Vural: ÖZERKLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Antalya programı kapsamında MHP Kaş İlçe Seçim Bürosu'nun açılış törenine katıldı. Emin Erdem Meydanı'nda halka seslenen Vural, Türkiye'nin seçim maratonuna girdiğini belirtti. Yerel seçimleri memlekete hizmet yarışı olarak değerlendiren Vural, "30 Mart seçimleri bizi yönetenlere bir mesaj seçimi olacaktır. Bizim mesajımız herkese. İster AKP'ye, ister CHP'ye oy verin. Biz mesajımızı Türk milletinin tamamına veriyoruz. Mesajımızı Suriye'den gelen, seçmen yapılan mültecilere vermeyeceğiz" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİSİ

Çözüm sürecini de eleştiren Vural, "Çözüm ve barış süreci adı altında Habur'da başlayan, Oslo'da devam eden, İmralı'da sürdürülen, Kandil'de istişare yapılan bu süreç Türkiye'yi nereye götürüyor" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Erzurum, Sivas kongreleri ve milli mücadeleyle kurulduğunu anlatan Vural, "Türkiye'nin geleceğini İmralı mı belirleyecek? Bugün İmralı'nın yol haritası bu millete çözüm olarak sunuluyor. Başbakan süreci devam ettireceğini söylüyor. 30 Mart seçimlerinden sonra AKP'nin çözüm ve barış süreci BDP ve PKK ile özerkliği tescil edecektir. Özerkliği inşa edeceğiz diyorlar. Sayın Başbakan da eğer biz bu süreci devam ettireceğiz diyorsa, 30 Mart'tan sonra bu vatan toprağında Kürdistan inşa etmeye çalışacaklardır. Vereceğiniz oy bunun için önemlidir" diye konuştu.

'PARALEL DEVLETE, PARALEL MİLLETE İZİN VERMEYİZ'

PKK'nın özerklik ilan etmesi halinde Türkiye'de kimlik çatışması doğacağını savunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aksi takdirde neler olur. Kimlik çatışması olur. Irak, Suriye'de olup bitene bakın. Vatan coğrafyasının Suriye ve Irak'a dönmesini istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir ve bütün kıldık. 30 Mart'tan sonra Türkiye'nin geleceğini AKP, BDP, PKK üçlüsünün bizi özerkliğe, bir federasyona götürmesine izin vermeyeceğiz. Kaş'tan ilan ediyorum. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde paralel bir devlet, milletin içinde paralel bir millet oluşmasına izin vermez."

'PARALEL ARIYORSAN GÜNEYDOĞU'YA BAK'

PKK'nın halen Türkiye sınırı içinde konuşlandığını savunan Oktay Vural, "PKK terör örgütünü dağda durdurduk. Ama sandıkta da durdurmamız gerekir. Diyarbakır'da Şivan Perver 'Ağla ağla' şarkısını söylüyor. Başbakan'a 'Kürtçe ne zaman resmi dil olacak' diyor. Başbakan 'Millet hazır değil' diyor. Bunlara 'dur' dememiz gerekir. Güneydoğu'da insanlar 'Tamam terör bitsin dedik ama, burayı PKK'ya teslim edin demedik' diyor. 'Ben devleti istiyorum' diyor. Burada PKK yok kontrolü ve yapıyor. PKK vergi topluyor. Sen paralel arıyorsan Güneydoğu'ya bak" dedi. - Vural

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oktay Vural Antalya İmralı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title