Haberler

MHP'li Ulucan'dan Nevzat Önder'e Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Nevzat Önder'in basına yansıyan MHP'ye sitem dolu açıklamasına karşılık, "Odunpazarı ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, partimize ve bize göstermiş oldukları güven, teveccüh ve verdikleri helal oylardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Ulucan açıklamasında, merhum Alparslan Türkeş'in mirasına ve emanetine bu şehirde sahip çıkan, milliyetçilik fikrini toplumun her kesiminde anlatmaya çalışan ülkücü dünya görüşüne sahip insanlar olduklarını belirtti. Ulucan, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' diyebilen ve bunu yaşam tarzı haline getiren büyük bir geleneğin mensuplarıyız. Böyle bir ortamda genelde bütün Türkiye'de yerelde Eskişehir'de gerçekleşen seçimlerin sonucunda kendi bölgemiz olan Odunpazarı ilçesinde 2009 yılında almış olduğumuz 20 bine yakın oy oranının ardından 2014 yerel seçimlerinde bu rakamı emeklerimizle, inançlarımızla ve kararlılığımızla çalışarak artırabilmeyi ve seçimi kazanmayı umut ettik. Sandıktan çıkan sonuç milletimizin iradesidir. Diğer bölgelerin oylarına bakıldığında da Odunpazarı'nda MHP'nin halkımızdan ne kadar teveccüh gördüğü aşikardır. Ne pahasına olursa olsun kazanmak, kazanmak için her yolu mubah görmek, kazanmak için kirli oyunlara başvurmak bizim geleneğimizde yoktur. Biz azimle ve inançla MHP'nin başarısı için inandık ve çalıştık. Yapılan kirli oyunlara rağmen mücadelemizden geri dönmedik. AKP Odunpazarı Belediye Başkan adayının yapmış olduğu açıklamalar sadece bu açılardan düşünüldüğünde bile kuru hamasetten, seçim sonrası hezeyanlardan ve siyasi devşirme olduğunun itirafından ibarettir. Netice itibarıyla seçim bir yarıştır, olgunluktur, demokrasi şölenidir. Seçim bittikten sonra rahmetli başbuğumuzun adını anmak siyasi devşirmeliğin düştüğü seviyeyi gösterir. Başbuğun adını ananlar MHP çatısı altındadır. Partimize teveccüh gösterenler MHP'ye oyunu vermiştir, dolayısıyla bizim sırtımızdan kimse kurban kesmesin. AKP Odunpazarı Belediye başkan adayına tavsiyem kafasını önce sağ salim bir şekilde dinlemesi, sandıktan çıkan sonucu hazmetmesi ve şahsiyet sahibi olmanın gereği olarak doğru, dürüst, terbiyeli ve seviyeli açıklamalar yapmasıdır. Daha önceden bu şehirde AKP'nin teveccüh gördüğü yerlerden bile şimdi neden oy verilmediğini ve neden MHP'nin Odunpazarı'nda beş yılda oylarını neredeyse üç katı artırdığını doğru anlamaya davet ediyorum. Bizler teşkilatlarımız olarak çizgimizden asla taviz vermeden inandığımız bu davada mücadelemize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz."

NEVZAT ÖNDER NE DEMİŞTİ?

Geçmişte MHP'yi desteklemiş, milliyetçi cepheyi destelemiş biri olarak rahmetli Türkeş'i saygıyla andığını dile getiren AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Nevzat Önder, yaptığı açıklamada, "Bugün maalesef MHP Eskişehir'de Odunpazarı'nda CHP'li adayın kazanmasına yardımcı olmuş ve bunların kazanmasından mutluluk duymuştur, bu da olayın başka bir boyutudur. Türklük adına son 1 yılda Eskişehir'de yapılanları yok saymak mümkün değildir. Türk dünyası etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de yapılan bütün çalışmalar dikkate alınmamıştır. Partimize ve genel başkanımıza sadakatimiz artarak devam etmektedir, seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" demişti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Odunpazarı Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title