Haberler

MHP'li Oktay Vural: ?bahçeli'nin Çantasında Hükümet Protokolü, Bakanlıklar ve Programı Hazırdı? -2

MHP'li Oktay Vural: 'Bahçeli'nin çantasında hükümet protokolü, bakanlıklar ve programı hazırdı' 'Keşke Türkiye'yi yönetenlerde Aziz Sancar şuuru olsaydı' Seçim çalışmaları için Almanya'da bulunan ve dün Duisburg kentinde vatandaşlara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, 'Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesinde, Türk milleti yok, milli ve ünitel devlet yok. Bunların yerine, Kürt sorunu ve bilinen süreç var' dedi.

MHP'li Oktay Vural : 'Bahçeli'nin çantasında hükümet protokolü, bakanlıklar ve programı hazırdı'

'Keşke Türkiye'yi yönetenlerde Aziz Sancar şuuru olsaydı'

Seçim çalışmaları için Almanya'da bulunan ve dün Duisburg kentinde vatandaşlara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, 'Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesinde, Türk milleti yok, milli ve ünitel devlet yok. Bunların yerine, Kürt sorunu ve bilinen süreç var' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, dün geldiği Duisburg şehrinde bazı esnaf ziyaretlerinin ardından Hamborn semtinde bulunan ve Almanya Türk Federasyon'a bağlı olarak faaliyet gösteren Estergon Kültür Ocağı'nda kalabalık bir vatandaş grubuna hitap etti.

'Bu kanlı terörün Ankara'nın göbeğinde bunları nasıl yapabildiğini, bunları kimlerin cesaretlendirdiğini, bunları yaparsam kimlerle masaya oturabilirim planları yapan terör odaklarını iyi hesap etmek gerekmektedir. Hamd olsun ki insanlar, bir birlerini ayırmıyorlar. Bir birleriyle çatışmıyorlar. Bunu yapmak isteyenler var, bunu körüklemek isteyenler var' diyen Oktay Vural, şöyle devam etti:

'Siz bir Kürdistan'dan bahsederseniz, Diyarbakır'da Şivan Perver ile megri megri diye ağlaşıp, Kürdistan'a selam diyerek mesaj gönderirseniz, terör örgütünü siyasi amaçlarına yönelik cesaretlendirirsiniz. Ne hazindir ki, bunlardan bahseden Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamelerinde Türk milleti yok, milli ve ünitel devlet yok. Bunların yerine, Kürt sorunu ve bilinen süreç var?.

KEŞKE TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERDE AZİZ SANCAR ŞUURU OLSAYDI

Oktay Vural, hedefine aldığı iktidar partisini Nobel ödülü kazanan Aziz Sancar örneği ile eleştirdi:

'Aziz Müslüman Türk milletinin kimliğini, etnik kimliklere bölmek isteyenlere karşı ibretlik bir gelişmeyi sizlere aktarmak istiyorum. Mardin'in Savur ilçesinden olan Türk bilim adamı Aziz Sancar, bir buluş yaparak Nobel ödülü kazanıyor. Kendisine soruyorlar neye borçlusun' Oda memleketime, cumhuriyet devrimin eğitimine borçluyum diyor. Günümüzde moda ya uluslararası medyadan etnik kimliğini soruyorlar, Aziz Sancar da Mardin'de de doğsam Türk'üm, Cizre'de de doğsam Türk'üm, Kars'ta da doğsam Türk'üm diyerek Nobellik bir cevapla şamarı yapıştırıyor. İşte şuur budur, bir millete mensup olmak budur. Keşke Türkiye'yi yönetenlerde de Aziz Sancar kadar şuur olsaydı da milletimizi, sen şusun, sen busun diyerek etnik ayrımcılığa tabii tutmasaydılar?.

BİR BİRİNİ SATIŞ MEVSİMİ BAŞLADI

Millet, gerçekleri görünce ülkeyi bu duruma getirenler şimdi bir birini suçlamaya başladı diyen Oktay Vural, eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü:

'Bir taraftan terör, bir taraftan bu terörün amaçladığı etnik kimliklere göre millet tanımı ve devletin bölünme süreci, 7 Haziran'dan önce sürekli dile getirdiğimiz konulardı. Bunları dediğimiz için, bize sürekli kandan besleniyorlar diyenler, simdi birilerini suçlamaya başladılar. Bu devletin, terörü yenecek gücü, imanı, iradesi de vardır. Ama görüyoruz ki, silah stoklatanlar, valiye operasyon izni vermeyenler, sorumlulukları hep başkasına atmaya başladılar. cumhurbaşkanı, valilere operasyon yetkisi vermeyin dedi, ondan sonrada kalktı bazı kamu görevlileri görevini yapmadı dedi. Dolayısıyla suçlamalar başladı. Efkan Ala, biz valilere operasyon yapmayın talimatı vermedik, Beşir Atalay öyle bir talimat olmamıştır diyor, satış dönemi başladı. Sorumlu kim' Gecen Samsun'da ilk seçim mitingini yapan Başbakan Davutoğlu, 'Artık bizden öncekiler gibi yol kesmelere, örgüt için infazlara, izin vermemiz mümkün değildir' dedi. Bizden öncekiler derken Davutoğlu, acaba kimi kastediyor? kardeşlerim, satış mevsimi başladı. Niye? Çünkü Millet işin farkında. Sorumlusu ben değilim, başkası demek suretiyle yeni bir aldatma ve kandırma?.

BAHÇELİ'NİN ÇANTASINDA HÜKÜMET BAKANLARI VE PROGRAMI HAZIRDI

'Dolmabahçe'de PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin 10 maddesine evet diyenler, MHP'nin dört milli şartına hayır dedi. Bize azınlık hükümeti ve seçim hükümeti ile geldi Davutoğlu. Millet iradesinin tek başına hükümet yetkisi verdiği AKP'ye, biz destek veremezdik. HDP'nin yer aldığı bir seçim hükümetinde de, olamazdık' diyen Oktay Vural, Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında konuşulan önemli bir detayı aktardı:

'Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli, çantasını açarak Davutoğlu'na, eğer bu dört şartımızı kabul etseydiniz, ben hazırlıklı gelmiştim. Bir dosyada, hükümet protokolü, bir başka listede hükümetin bakanlık dağılımı, bir başka dosyada hükümet programı, bir başka dosyada çözüm sürecinin getirdiği duruma çözüm önerileri. Ben buraya hükümet kurmaya geldim, ama siz dört milli maddemize hayır dediniz dedi. Ayrıca Davutoğlu, açıklama yapacağında, sakın ola MHP hükümet kurmaya yanaşmadı demeyin diye uyarılmıştı. Ama maalesef açıklamalarda, utanmadan, sıkılmadan MHP'yi her şeye hayır diyen bir parti olarak aktardılar?.

Hitap ettiği kalabalığa 'sizlerin de burada sorunlarınız var, bir çoğunu biliyoruz' diyen Oktay Vural, simdi gelip Davutoğlu buralarda, pasaport harçlarını ve askerlik parasını düşüreceğini filan anlatmış. Peki bu pasaport harçlarını onların iktidarı yükseltmedi mi? Askerlik parasını, onların iktidarı 10 bin Euro'ya çıkartmadı mı'Önce yukarı çıkartıyorlar, sonrada düşüreceğiz diyorlar?

Oktay Vural salonda konuşmasına başlamadan önce, Almanya Türk Federasyon Başkanı Şentürk Doğruyol ve 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, birer konuşma yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Oktay Vural Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title