Haberler

MHP'li İskender Gör, Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Araban ilçe kongresinde mevcut başkan İskender Gör, güven tazeledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Araban ilçe kongresinde mevcut başkan İskender Gör, güven tazeledi. Kongrede konuşan MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP'lilerin referandum üzerinden bölünmeye çalışıldığını söyleyerek, "Bizi toto kuponuna çevirdiler" dedi.

Gaziantep Araban ilçe merkezi Besni Caddesindeki Bağlıcalılar kıraathanede yapılan ve 293 delegenin yarısından fazlasının katıldığı kongrede tek liste ile seçime gidildi. MHP Araban İlçe Başkanlığı görevine delegelerin oylarıyla İskender Gör ve yönetimi yetkilendirildi. MHP Araban İlçe Başkanı İskender Gör kongrede yaptığı konuşmasında, "Gücünü milletten alan MHP dün olduğu gibi bu gün de milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. Ülkemiz hayatın her alanında ağır bir dönem yaşadığı şu günlerde MHP ve onun lideri, Genel Başkanımız milli bir sorumluluk üslenmiştir. Bu sorumluluğun önemi her geçen gün daha da artmaktadır. MHP her kademedeki dava arkadaşlarımız gibi Araban ilçe teşkilatı olarak, bizler de ülkemiz için devletimiz için, milletimiz için, bayrağımız için, milli birlik ve beraberliğimiz için gece ve gündüz demeden aynı sorumlulukla çalışacağız. Bu ülke için yeminimiz olduğunu, vazgeçilmez olduğunu asla unutmayacağız" dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç ise, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, referandum sürecini değerlendirdi. Kılıç, "16 Nisan tarihinde yapılacak olan yeni anayasa referandum seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Evet diyeceğiz, Türkiye bu güne kadar 1982 yılı yapılan anayasa ile idare ediliyor. Bu mevcut anayasa Kenan Evren döneminde yapıldı. 1982 anayasasında Cumhurbaşkanının yetkileri tam 2,5 sayfadır. Bu mevcut anayasayı değiştirip Türkiye'ye yeni bir anayasa yapmak gerekiyordu. Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti yeni bir anayasa hazırladı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da yeni anayasaya Türkiye Cumhuriyeti devletimizin daha güçlenmesi için Evet oyu kullanacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli ülkemiz için kötü olacak olan hiçbir projenin altına imza atmaz. Bazı muhalif parti ve kesimler yeni anayasa için Türkiye ye diktatörlük getirecek diyorlar. Asıl diktatörlük 1982 yılında askeri darbe döneminde yapılan ve bu gün idare edildiğimiz anayasamızdadır" ifadelerini kaydetti.

"Bizi toto kuponuna çevirdiler"

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan ise İskender Gör'e hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni anayasa paketinin içeriğinden bahsetti. Referandum sürecinde, 'evet ve hayır diyen ülkücülerin olduğu söylenerek partinin bölünmeye çalışıldığını savunan Taşdoğan, "Evet oyu kullanma kararımızı eleştirerek 'hayır' propagandası yapmaya çalışan muhalif parti ve şahıslar, yeni anayasa ile Türkiye'ye krallık geleceğini söylüyor, yok 'tek adamlık' dönemi başlayacakmış diyerek, bas bas bağırıyorlar. 48 yıldan beri Türkiye'nin ilerlemesi ve gelişmesi için bu ülkede siyaset yapan biz Milliyetçi Hareket Partili ülkücüleri bölmeye çalışıyorlar. Yeni anayasaya Milliyetçi Hareket Partisi'nin şu kadarı evet diyecek, şu kadarı da hayır diyecek' diye bizi toto kuponuna çevirdiler. Kesinlikle onların dediği gibi değiliz. Milliyetçi Hareket Partisi içinde milletvekilliği yapmış birkaç milletvekili 'hayır' diyeceğiz diyor. O birkaç kişinin dışında MHP'lilerin tamamı yeni anayasa için 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum seçimlerinde evet oyu kullanacağız" dedi.

"Türkiye de şimdiye kadar bu millet hiç bir kral seçilmiş mi ki şimdi de seçsin"

Yeni sistem ve anayasa ile krallık geleceği yönündeki eleştirilere de cevap veren Taşdoğan, "Bunlar yeni anayasa metnini ellerine alıp hiç okumamışlar, okumadıklarını hepiniz yaptıkları açıklamalardan görüyorsunuz. Türkiye de şimdiye kadar bu millet hiç bir kral seçilmiş mi ki şimdi de seçsin" diye konuştu.

Divan Başkanlığını MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Aziz Yücel, katip üyeliğine ise MHP Şehitkamil İlçe Sekreteri Av. Akın Erol Kınacılar ile Gaziantep Ülkü Ocakları İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ender Taşdoğan'ın yaptığı kongreye, MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, MHP İslahiye İlçe Başkanı Metin Şentürk, MHP Nizip İlçe Başkanı Yahya Yılmaz, MHP Nurdağı İlçe Başkanı Orhan Yılmaz, MHP Şahinbey İlçe Başkanı Sait Çıkmaz, MHP Yavuzeli İlçe Başkanı Süleyman Taşçı, MHP Karkamış İlçe Başkanı Seydi Yılmaz, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, MHP Oğuzeli İlçe Başkanı Muharrem Sert, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, CHP Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, Araban İlçesindeki Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile MHP'li üyeler ve vatandaşlar katıldı.

İskender Gör başkanlığındaki yönetim kuruluna Zadin Karakuza, Memik Beldek, Bahri Özlü, Vakıf Türközü, Ahmet Korkut, Ömer Kömesu, Cengiz Yıldırım, Vakkas Yerleşmiş, Haci Mehmet Görgel, Mecit Çalışkan, Ali Bağcı, Hasan Güzeyler, Mümtaz Öztürk, Fevzi Güneş seçildi.

MHP'li heyet Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve belediye meclis üyeleri ile bir süre sohbet etikten sonra ilçeden ayrıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Oğuzeli Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title