Haberler

MHP'li Homriş'ten Erdoğan'a, "PKK ile Organik Bağı Olanlara Milletvekili Maaş ve Temsil Ödeneği Veriliyor mu? "sorusu

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Başbakan Erdoğan'a, " PKK Terör Örgütü ile Organik Bağı Bulunan Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güney, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'a Milletvekili Maaş ve Temsil Ödeneği" Verilip Verilmediğini Sordu.

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güney, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'a milletvekili maaş ve temsil ödeneği" verilip verilmediğini sordu.

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 'PKK terör örgütü ile organik bağı olan eski DEP milletvekillerine' milletvekili maaş ve temsil ödeneği verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Homriş önergesinde "Anayasamızın ilgili maddelerinde hak ve hürriyetlerden hiçbiri devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz hükmü yer almaktadır. Ancak PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan ve bağımsız Türk mahkemeleri tarafından mahkum edilen bir dönem milletvekilliği yapmış Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güneş, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın devletten her ay milletvekili maaşı ve temsil ödeneği aldıkları çeşitli basın organlarında yer almaktadır" dedi. Homriş, önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"PKK terör örgütü ile organik bağı olan ve bu yüzden mahkum olmuş bahse konu kişilere milletvekili maaş ve temsil ödeneği verilmekte midir? İlgili şahısların vatana ihanet ve terör örgütüne fiilen destek suçlarından milletvekillikleri düşmüştür. Maaş ve temsil ödeneği veriliyorsa milletvekilliklerinin düşmesi ile kazandıkları özlük haklarının hala devam etmesi hangi kanuna dayandırılmaktadır? Bu haksız uygulamayı önlemek için ilgili kanunda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar emniyet güçlerince aranmakta mıdır? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmakta mıdırlar? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmaktadırlar? Kaçak olmalarına rağmen bu kişiler her ay devletten maaş alıyorlarsa yerleri neden tespit edilememektedir?" (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title