Haberler

MHP'li Enginyurt'tan Heyelan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'nin Aybastı ilçesinde yaşanan heyelanla ilgili, "Orada yaşayan vatandaşlarımız için acilen bir yerleşim alanı sağlanmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'nin Aybastı ilçesinde yaşanan heyelanla ilgili, "Orada yaşayan vatandaşlarımız için acilen bir yerleşim alanı sağlanmalıdır. 101 bin lira, kendilerinden kira öder gibi yapılan evlerin parasının ödenmesi talep ediliyor. Burası hibe yoluyla yapılırsa vatandaşlarımıza büyük destek sağlanacaktır" dedi.

MHP'li Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanda Sağlık Mahallesi'nde evlerin yıkıldığını ve arazilerin tahrip olduğuna dikkat çekti. Enginyurt, 100 dönüm arazinin yok olduğunu söyleyerek, "Şu an umutları Sayın Cumhurbaşkanında, hükümetimizde ve bizlerde. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ordu Valisi ile görüşerek heyelanda meydana gelen hasarın ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etmiştir. Bu bizim için sevindiricidir. Akşam 19.00'da heyelan gerçekleşmiştir. Bu binalar boşaltılmamış olsaydı büyük bir can kaybı yaşıyor olacaktık. Orada yaşayan vatandaşlarımız için acilen bir yerleşim alanı sağlanmalıdır. 101 bin lira, kendilerinden kira öder gibi yapılan evlerin parasının ödenmesi talep ediliyor. Biz de diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Bu bir afettir. Burası hibe yoluyla yapılırsa vatandaşlarımıza büyük destek sağlanacaktır" dedi.

Enginyurt şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz ve diyoruz ki her zaman mazlumların, mağdurların yanında oldunuz. Ordu Aybastı ilçemiz büyük bir mağduriyet yaşadı. Bu sıkıntının ve mağduriyetin giderilmesi gerekir. Vatandaşların gözyaşlarının dindirilmesi gerekir. Vatandaşlarımız endişe yaşıyorlar, hükümetimizden bu endişenin giderilmesini bekliyoruz."

Enginyurt, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 82 milyon aynı gemideyiz' sözlerine ilişkin soruya, "Bunu bir fotoğrafta sergileyip arkasından bir gün geçmeden hükümete, Sayın Cumhurbaşkanına ağır eleştiriler getirerek, 82 milyonun birlikteliği sağlanmaz. Dolayısıyla 82 milyon birliktelik hakikaten anlamlı birlikteliktir. Sayın Cumhurbaşkanı bunu arzu etmektedir. Buradan farklı maksatlar, farklı anlamlar çıkarılmamalıdır. Samsun'da 19 Mayıs'ta verilen fotoğraf anlamlı, güzel fotoğraftır. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Çünkü artık çok gerildik. Sokakta insanlar en ufak hadisede birbirine acımasız davranır hale geldi" yanıtını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aybastı Ordu MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title