Haberler

MHP'li Başkan'dan Sert Yanıt: "Cesaretin Varsa Belediyeye Gel Sana Listeyi Vereyim"

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, bazı partililer ile belediye başkanlarının yakınlarını işe aldığını ileri sürdüğü MHP'li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve yardımcılarını istifaya davet etti.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, bazı partililer ile belediye başkanlarının yakınlarını işe aldığını ileri sürdüğü MHP'li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve yardımcılarını istifaya davet etti. Poyrazlı'nın hakkındaki iddialarına sert yanıt veren Başkan Ok, "Cesaretin varsa belediyeye gel sana listeyi vereyim" dedi.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, parti binasında basın toplantısı düzenleyip, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Poyrazlı, son günlerde Balıkesir'in gündeminden düşmeyen, yıkılan hal binası ve Belediye Başkanı İsmail Ok'un belediyeye personel alımına değindi. Yıkılan hal binasının yerine yeşil alan yapılmasını belediye başkanının da sonunda kabul ettiğini vurgulayan Poyrazlı, günlerdir Balıkesir halkını oyaladığını söyledi. Poyrazlı, Balıkesir Belediyesi'ne sözleşmeli olarak alınan belediye başkan yardımcılarının eşleri, MHP'li belediye başkanları ve ilçe başkanları, belediye meclis üyelerinin yakınlarının çıkarılan yasayla memur olacaklarını vurguladı. Poyrazlı, "Belediye başkanı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Asıl gündemde belediyeye alınan sözleşmeli personel var. Başbakanımızın grup toplantısında belirttiği gibi 25 Haziran'da sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi söz konusu. 'Hizmet vermek istiyoruz, bizi engelliyorlar' diyen belediye başkanına soruyorum. Ak Parti hükümeti'nin sunduğu bu imkandan yararlandırmak üzere, başkan yardımcılarınız Tuna Aktürk, Ali Öztozlu'nun eşlerini, Sındırgı MHP İlçe Başkanı'nın kızını, Belediye Meclis üyeleri Bayram Ali Avcu ve Nazif Eren'in oğlunu, Bigadiç MHP İlçe Başkanı'nın oğlunu, Aksakal Belediye Başkanı'nın oğlunu, İvrindi MHP İlçe Başkanı'nın oğlunu Belediye Meclis Üyesi Metin Özpınar'ın gelinini ülkü ocakları eski başkanını son dönemlerde işe aldınız mı? Bu iddiaları lütfen kamuoyuna açıklayın. Eğer iddialar doğruysa bu bir skandaldır. İşe alınanların derhal istifa etmesi gerekir. Eğer istifa etmiyorsa başkan ve başkan yardımcılarının görevlerini bırakması gerekir" dedi.

BAŞKAN OK, İDDİALARA YANIT VERDİ

Belediye Başkanı İsmail Ok, Ak partili Poyrazlı'nın iddialarıyla ilgili olarak, DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Başkan Ok, "Başbakan istifa ederse ben de ederim. Mahmut Poyrazlı'yı cesaretinden ötürü kutluyorum. Bana istifa et derken başbakana söylemiş oluyor. Belediyeye memur olarak kimseyi almadım. Zaten bu yasal olarak mümkün değil. Tuna Aktürk'ün eşini Tuna Beye rağmen işe aldım. Ali Öztozlu'nun eşi çalışıyor. Balıkesir'de pek çok insanı işe aldık. Bunların büyük kısmı taşeron firmalarca alındı. Sokakta kalanlara, garibanlara yardımcı oldum. Bazı arkadaşlarımın yakınlarını da işe aldım. Ancak Balıkesir ili dışından hiç bir kimseyi iddia edildiği gibi işe almadım. Beni istifaya çağırıyorlar. Başbakan istifa etsin ben de ederim. Başbakanın kimleri nerelere yerleştirdiğini biliyoruz. Eşimi oğlumu işe almadım. Mahmut Poyrazlı'nın cesareti varsa belediyeye gelsin listeyi vereyim. Cesaret edemiyorsa, AKP'ye gidip listeyi veririm. Biz buraya yoldan geçeni almadık. Devletin okullarında okumuş işin ehli olanları aldık. Söz ettiği listeyi ben her tarafa dağıtırım. Ayrıca yasayı ben çıkarmadım." - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Balıkesir Belediyesi Mahmut Poyrazlı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title