Haberler

MHP'li Başkan, Arınç'ı Eleştirdi, Terim'i Övdü

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, terörü kınadı, BDP'yi ve hükümeti eleştirdi. Balıkesir'in Kurtuluş Günü olan 6 Eylül'deki konserleri iptal ettiklerini açıklayan Başkan Ok, Gaziantep'teki saldırı sonrası maçı konuşmayıp terörü eleştiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen cezaya da tepki göstererek, "Federasyonun verdiği ceza, dağdaki eşkiyanın sıktığı kurşundan daha ağır. Fatih Terim eğer kabul ederse 5 bin lira cezasını kendi maaşımdan ödemeye hazırım, bu benim için bir şereftir" diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok bugün MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ile basın toplantısı düzenledi. "Malesef Türk milletinin içi kan ağlıyor" diye sözlerine başlayan Başkan Ok, "Bugün bu ülkededeki iyiliklerin ve güzelliklerin sevabı nasıl hükümete aitse bu akan kanın vebali de direk hükümete aittir. Hükümetin başı olarak da Başbakan'ın sorumluluğundadır. Malesef yaşadıklarımız açılım, saçılım politikalarının sonucudur. Dünyanın hiç bir ülkesinde terör örgütüyle, canilerle müzakere yapılmaz. Ama bugün ülkemizi yöneten gaflet içindeki hükümetimizin yetkilileri eli kanlı terör örgütü üyeleri ile pazarlığa tutuşmuştur. Bunlar kamuoyuna da yansıdı. İşte Oslo görüşmeleri, herkesin malumu olan o çirkin, iğrenç tablonun mimarı hükümettir. Bu hükümetin başında da sayın Recep Tayyip Erdoğan vardır. Akan kanın ve gözyaşının tüm sorumluluğu ve vebali onların üzerinedir" dedi.

ARINÇ ve BDP'Yİ ELEŞTİRDİ

BDP'li milletvekillerinin Şemdinli'de teröristlerle kucaklaşmasını da eleştiren Başkan Ok, şöyle konuştu:

"BDP'li milletvekilleri Türk milletine hakimiyetin artık devlette olmadığı mesajını vermek istiyor. Peki devleti yöneten hükümet yetkilileri ne yapıyor. Yine ne acıdır ki bir tiyatro sahnesi gibi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı izledik. Sayın Arınç, 'Özür dile seni affedeceğim' diyor. Terörle böyle mücadele olmaz. Sayın Arınç, teröristi kucaklayanlara 'Özür dile seni affedeceğim' deme yetkisini nereden buluyorsun. Şehit olan evlatlarımız tüm milletin evladıdır, sen timsah gözyaşı dökmek yerine 'Özür dile' demek yerine bu hainlere gerekli cezayı vermekle mükellefsin, bu sorumluluk senin boynunda. Şu an içinde bulunduğumuz durum hükümetin basiretsiz politikalarının sonucudur. Artık herkes safını belirlemelidir. Sayın Bülent Arınç'ın gözyaşlarıyla sergilediği tiyatrolara son verilmelidir. Milletvekili dokunulmazlığı gözden geçirilmeli, terör yasası yeniden düzenlenmelidir. Polise tokat atan milletvekilimize göz yumulmamalı, polise tokat atanın eli kırılmalıdır."

Hükümetin Türk milletinin iradesi doğrultusunda terörle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Ok, "AK Parti'li, CHP'li, MHP'li tüm vatandaşlar Türk milletinin layık olduğu gibi yönetilmesini bekliyor. Hükümetimiz artık aklını başına almalı, terörle müzakere değil mücadele etmelidir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Bazılarının kalemleri kurşundan daha ağırdır" sözlerini de hatırlatan Başkan Ok, "Bakanın bu sözlerine yüzde 100 katılıyorum. İçişleri Bakanımızın insiyatifinin hükümetimizde hakim olmasını bekliyoruz" dedi.

KONSERLER İPTAL

Balıkesir'in Kurtuluş günü olan 6 Eylül için planlanan konserlerin de iptal edildiğini açıklayan Başkan Ok, "Vatan evladının saçının teline zarar geldiğinde aynı acıyı yüreğinde paylaşanlardanız. Bebeklerin katledildiği, askerlerimizin, polislerimiz haince şehit edildiği bir ortamda konser düzenlememiz sözkonusu değildir. Halkımızın da bunu anlayışla karşılayacağına yürekten inanıyoruz. Eğlenceli şarkılı türkülü etkinlikler yerine acılarımızı hafifletecek etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz" diye konuştu.

FATİH TERİM'İN CEZASINI ÖDEME TEKLİFİ

Bir Fenerbahçe'li olarak Gaziantep'teki terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i de kutladığını söyleyen Balıkesir Belediye Başkanı Ok, "Fatih Terim Türk milletinin duygularına tercüman olmuştur. Bu açıklama ile bir Avrupa Şampiyonluğu'ndan, Dünya Şampiyonluğu'ndan daha çok gönülleri fethetti. Fatih Terim ister Galatasaray'lı olur, ister Beşiktaş'lı isterse de Fenerbahçe'li olur. Burada Türk milletinin yanında mıyız değil miyiz? Hükümetin de hassas olması gereken nokta burası" dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Futbol Federasyonu'nun bu açıklamalarının ardından Fatih Terim'e 5 bin lira ceza verdiğini anımsattı. Bunun üzerine Başkan Ok, "Bakın bunu bilmiyordum. Federasyonun verdiği ceza dağdaki eşkiyanın sıktığı kurşundan daha ağırdır. Fatih Terim eğer kabul ederse 5 bin lira cezasını ödemeye hazırım, bu benim için bir şereftir" ifadelerini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Fatih Terim Balıkesir Politika Güncel Haberler

title