Haberler

MHP'li Başkan Acar'dan Çaltılıdere'deki Arazi Satışına Videolu Açıklama

İZMİR'in Ailağa İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere Mahallesi'ndeki, encümen kararıyla satılmak istenen 597.5 dönümlük araziyle ilgili iddialara sosyal medya hesabından yayınladığı video ve yazı ile cevap verdi. Videoda, Başkan Acar'ın sözlerinin AK Partili Encümen Üyesi Emre Erdem tarafından onaylanması dikkat çekti.

Çaltılıdere Mahallesi'nde denize sıfır hisseli belediye arazisinin küçük hissedarına, metrekaresi 25 TL'den satılmak istendiği ididalarına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'dan videolu yanıt geldi. AK parti ve CHP'nin büyük tepki gösterdiği Çaltılıdere'deki arazi satışıyla ilgili iddalara yanıt veren Başkan Acar, "Bugüne kadar hem Aliağa'yı hem de İzmir'i siyasi kutuplaştırmayla oyalayan gerçek rantçılar, milletimiz bu kısır çekişmelerle birbirini kırarken bu haramzadeler, arka taraftan bir sülük gibi birbirleriyle anlaşarak milletimizin kanını emdiler. 2014 yılı seçimi öncesi ve geçen 3 yıl sürecinde tek bir şey söyledik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Aliağa'nın değişimi yolunda bizim tek dayanağımız bu aziz millettir" dedi.

"ALİAĞA'NIN BAĞIRSAKLARINI' TEMİZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Paylaştığı yazıda ayrıca, AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarını istifaya davet eden Başkan Acar, şöyle konuştu:

"Bu millet benim ve ekibimin arkasında durduğu sürece Aliağa'nın bağırsaklarını temizlemeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile eğer bir nebze ar ve şeref sahibiyseler, bu iki ilçe başkanı o makamlarını istifa ederek bırakırlar. Bırakmazlarsa da ben milletime güveniyorum, günü gelince bu ahlaksızca iftiralarının hesabını fazlasıyla kendilerine soracaklardır. Şimdi sizlerden ricam şudur; Lütfen bu videoyu pis kokan nefeslerin temiz ağızlarla değişebilmesi için paylaşmanız ve bu rant birlikteliğinin belini kırmakta ben ve ekibime yardımcı olmanızdır."

ACAR SORUYOR, AK PARTİLİ ERDEM ONAYLIYOR

"Yalanlar ve gerçekler" başlığıyla paylaştığı videoda Başkan Acar'ın, daha önceden Encümen toplantısında, encümen üyelerini bilgilendirdiği görülüyor. Videoda, Acar'ın AK Partili Encümen Üyesi Emre Erdem ile arasındaki diyalog şöyle:

*Serkan Acar: Hisseli satışları kim yapar?

-Emre Erdem:   Satışları encümen yapar.

Serkan Acar:   Metrekare sınırlaması var mı?

-Emre Erdem: Yasal anlamda metrekare sınırlaması yok.

Serkan Acar: Hisseli satışlar nasıl olur?

-Emre Erdem: Kıymet Takdir Komisyonu bununla ilgili bedel belirler, hisse sahibi gelir alır.

Serkan Acar: İhale açsan, adamın 'Benim önce alma hakkım var' deme hakkı var mı?

Emre Erdem: Doğru

"METREKARESİ 25 TL DEĞİL" İDDİASI

Videoda ayrıca arazinin belediyeye ait kısmının toplam metrekaresinin 597 bin 546 olduğu, 12 bin 835 metrekarenin kıyıya terk olması sebebiyle 583 bin 682 metrekare kaldığı belirtiliyor. 44 bin 160 metrekarenin yapı yapılamayacak, mesire alanı olarak kullanılabilecek bölge, 345 bin 311 metrekarenin yapılaşmaya yasak birinci derece arkeolojik sit alanı, 193 bin 448 metrekarenin rekreasyon alanı olduğu, kalan 5 bin 803 metrekarede ise sadece lokanta, çay bahçesi, düğün salonu ve spor salonu yapılabileceği ifade ediliyor. Bu hesaba göre, konut alanı olmayan bölgede doğal olarak kullanılabilir arazinin metrekaresinin 25 TL'den değil 2 bin 584 TL'den satılmış olduğu vurgulanıyor.

"EROL METE VE ÖZCAN DURMAZ'IN BÖLGEDE TAŞ OCAKLARI VAR"

Belediyenin söz konusu bölgeyi beton santrali ve taş ocağı yuvası olmaktan çıkarmaya çalıştığı için, AK Parti ve CHP'lilerin üzgün olduğu öne sürülen videoda, "CHP-AK Parti kardeşliğine bakalım" denilerek, AK Partili meclis üyesi Erol Mete ve CHP ilçe Başkanı Özcan Durmaz'a farklı sürelerle tahsis edilen taş ocaklarının bölgede faaliyet gösterdiği ifade ediliyor.

- Aliağaizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Serkan Acar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title