Haberler

MHP'li Bal: "AKP ve CHP, Bahçeli'nin Dediğine Geldi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP ve CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Yıl Önce Söylediği Uzlaşı Noktasına Geldiklerini Söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP ve CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 yıl önce söylediği uzlaşı noktasına geldiklerini söyledi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçiminden önce 11 Mart 2007'de erken seçim yapılmasını, erken seçimin imkansız hale gelince de cumhurbaşkanının uzlaşı ile seçilmesini teklif ettiğini hatırlattı. AKP ve CHP'yi "tahterevalli siyaseti" izlemekle suçlayan bal, "AKP sorunu adayların eşlerinin başörtüsüne indirgeyerek, inanç hortumculuğu ile cumhurbaşkanlığını kapıp kaçmak istemiştir. Tahterevallinin öbür ucundaki CHP ise, cumhurbaşkanı seçimini engellemek için sine-i millete dönme tehdidinde bulunmuş ve adayların liyakatlerinden ziyade eşlerinin başörtülü olmasını tartışmaya açmıştır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından "tahterevalli siyasetinin" iflas ettiğini ifade eden Bal açıklamasında, "Tahterevalli siyasetçilerinin böylece akılları başlarına gelmiştir. MHP'nin bir yıl önce önerdiği uzlaşma yoluna nihayet gelebilmişlerdir" görüşlerine yer verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title