Haberler

MHP'li Atay Kent Gündemini Değerlendirdi

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Suriyeli sığınmacıların terörden arındırılmış bölgelerde kendi topraklarında yaşayabilmesine olanak sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda meclis açıldığında harekete geçeceklerini bildirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Suriyeli sığınmacıların terörden arındırılmış bölgelerde kendi topraklarında yaşayabilmesine olanak sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda meclis açıldığında harekete geçeceklerini bildirdi.

Atay, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, İdlib'den yeni bir göç dalgasının gündemde olduğunu hatırlatarak, olası bi göçten en çok etkilenecek şehirlerin Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa olduğunu söyledi.

Gaziantep'in bugüne kadar yoğun göç aldığını, artık daha fazla göçü kaldıramayacak halde olduğunu dile getiren Atay, şöyle konuştu:

"Bize diyorlar ki, 'Zaten AB para gönderiyor öyle bakıyorlar'. Madem öyle alsınlar kendileri baksınlar. Bizim artık Gaziantep olarak ekstra gelecek göçmeni kaldıracak takatimiz kalmadı. Artık yaşam koşulları oluşturularak bizim buradaki sığınmacıları da arındırılmış terör bölgelerinde kendi topraklarında yaşamaları sağlanmalı. Devlet olarak, milletvekili olarak meclis açıldığında ilk üzerinde duracağımız çalışma bu olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Gaziantepspor'un sıkıntılı günlerden geçtiğine işaret eden Atay, kulübün bugünlere gelmesine neden olan eski yöneticilerin hukuk karşısına çıkarılmasını ve gereken işlemlerin de yapılmasını istediklerini kaydetti.

Atay, Gaziantep'teki önemli sorunlardan birisinin de ulaşım ve trafik olduğunu belirterek, "Bu sorunun ana maddesinden birisi de insanlarımızın bilinçsiz tutumu. Mesela bazı ana arterlerdeki ulaşım sıkıntısına baktığımzıda sorunlara neden olan unsurun insanların gelişi güzel yaptıkları araç parkı dikkati çekiyor. Bizim önerimiz, belediyenin EDS gibi gereken sistemleri kurarak, kural ihlali yapan insanlara cezai işlem uygulamasıdır. Çünkü birisi oturup nargile içsin, arabası da gözünün önünde dursun diye insanlar evine gidebilmek için trafikte zaman kaybetmesi, kazaların yaşanmasını doğru göremeyiz." diye konuştu.

Eğitim, sağlık gibi alanlarda da sorunların yaşandığını aktaran Atay, kentte bir süredir tartışılan havayolu taşımacılığındaki yüksek fiyat tartışmalarına da değinerek, sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title