Haberler

MHP'li Aslan, Adana'nın Kara Tablosunu Çizdi

Adana Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının 2.bileşimi meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının 2. bileşimi meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Bağımsız meclis üyesi Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleşen belediye meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Ahmet Aslan, Adana'nın genel profili hakkında örnekler vererek, "32 kötü il arasında ilk 4'e giriyoruz. Yani bunu aşağı yukarı sayarsak 80 ilden 4 tane çıkarırsak demek ki ortalama 76. sıraya geliyoruz. Bu verilerin birçoğunu Merkez Bankası verilerinden aldım. Hiçbir tanesini bir yorumdan herhangi bir ağızdan almadım. Özellikle bunun altını da çizmek istiyorum. Şimdi yine kişi başı milli gelir sıralamasında Adana 25. sırada bu veriyi Merkez Bankası belirledi. Yine sosyal ekonomik sıralamasında Adana 16. yine başka bir veride Türkiye'de çok konuşulan işsizlik konusunda Adana yüzde 20,5'le 2. sırada 1. sırada Şırnak 3'te de Hakkari var. Hakkari bizden daha iyiymiş. Bu saydığım değerler Adana'nın tartışılması gereken konuları arasında geliyor" dedi

Hükümetin son 10 yılda Adana'ya nasıl baktığını, neler yaptığını, hangi yatırımlara önem verdiğini birkaç örnekle sıralamak istediğini söyleyen Aslan, "Çünkü biz eğer bu değerlere önem vermezsek Adana'da hiçbir şey başaramayız" dile konuştu.

Adana'da Suriye'den gelenlerin kaçak olarak çalıştırılması konusuna da değinen Aslan, şöyle devam etti:

"O gün bir mağazanın önünde kazı yapıyorlardı. Niçin kazı yaptıklarını sormak için yanlarına gittim hepsi Suriyeli. Belediyenin 20.5'lik bir işsizlik oranı olan Adana'da belediyenin müteahhidi Suriyeli çalıştırıyor. Nasıl bir şehirde yaşıyoruz, nasıl bir ülkede yaşıyoruz merak ediyorum. Bunu da kontrol eden yok galiba. Benim işsizim Türkiye birincisiyken bunun üzerine biz burada kaçak işçi çalıştırıyoruz. Adana'ya sahip çıkalım bunu söylerken bir eleştiri anlamında söylemiyorum. Bunu söylerken taşın altına milletvekilleri, bakanlar, meclis üyeleri ve Adana ile ilgili olan herkesin sorumluluk olarak bir omuz atmalarını istiyorum."

Ahmet Aslan'nın konuşmasına cevap veren AK Parti'li meclis üyesi Mustafa Kebude de Adana'nın bu durumda olmasının nedenini CHP ve MHP olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:

"Ben bu kadar rakama bu kadar detaya girmeyeceğim ama 2 tane örnek vermek istiyorum. Türkiye ortalamasında Adana eğer buradaysa MHP ve CHP'nin elinden Adana'yı ancak bu kadar kurtarabildiğimiz için buradadır" şeklinde konuştu.

AK Parti'li Meclis Üyesi Abdullah Doğru ise gençlik merkezi konusunda açıklamalarda bulunarak şöyle devam etti:

"Bu gençlik merkezinin yeri hem kamuoyunda yanlış anlaşılıyor yanlış da yorumlanıyor. Buranın imarı değişmiş durumda. Buranın imarı sosyal kültürel tesis olarak değişmiş durumda. Şöyle konuşuluyor, yeşil alanda bu kadar yer yapabilir misiniz? Burası yeşil alan değil ki. Burada bu meclis buranın sosyal ve kültürel tesis olmasıyla ilgili karar aldı. Mahkeme bunu reddetti. Tahsisi de yapıldı meclis tarafından. Ancak meclisin yapmış olduğu bu tahsis süresince imar durumu bitmediği için mahkeme süreci devam ettiği için kanunda da 1 yıl tahsis edildiği için 2. bir tahsis gerektiği için imar durumu değişmemiş olacaktı."

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının gündeminde Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'ne ait 1\1000 ölçekli imar teklifi, Yüreğir ilçesi Atakent, PTT Evleri, Güzelevler, Doğankent, Sinanpaşa ve Çukurova İlçesi Kireçocağı, 100.Yıl ve Şambayadı mahallerine ait 1\1000'likler ayrıca Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi ve Yüreğir ilçesi İncirlik Mahallesi'ne ait 1\5000'likler görüşüldü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aslan Hakkari Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title