Haberler

MHP'li Alan'ın Milletvekilliği Sona Erecek

Hakkındaki mahkumiyet kararının onandığına ilişkin yazının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından Alan'ın milletvekilliği düşecek

COŞKUN ERGÜL -  Hakkındaki 18 yıl mahkumiyet kararı Yargıtay'ca onanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliği, bu kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından düşecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Balyoz Planı" davasındaki 18 yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliği sona erecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Albay Dursun Çiçek, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Ergin Saygun,  emekli Korgeneral Nejat Bek, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Korgeneral Yurdaer Olcan ve Süha Tanyeri ile birlikte Engin Alan'ın da 18 yıllık mahkumiyet kararını onadı.

Yargıtay, bu onama kararını, cezayı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderecek. Mahkeme de MHP İstanbul Milletvekili olması nedeniyle Engin Alan hakkında verilen bu kararı TBMM Başkanlığı'na gönderecek.

TBMM Başkanlığı da onama kararını TBMM Genel Kurulu'nda okutarak milletvekillerinin bilgisine sunacak. Hakkındaki mahkumiyet kararının Genel Kurul'da okunmasıyla da Alan'ın milletvekilliği düşecek. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Yargıtay İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title