Haberler

MHP'li Akçay'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tepki göstererek, "15 Temmuz’dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki göstererek, "15 Temmuz'dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir. Anayasa referandumuna 'evet' diyemeyen bir zattır. Şimdi savrulduğu yer, bir yerlerden aldığı sufleyi seslendiriyor" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu arasındaki polemikle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akçay, Davutoğlu'nu 28 Şubat'ın hangi tarihte ve hangi hükümetin görev yaptığını bilmemesini eleştirerek, "Sayın Davutoğlu bugünkü konumu itibariyle partisinin politikalarından, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Milli, Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlardan, devletin uyguladığı politikalardan tam aksine görüşler serdederek, kendi kendine vazife çıkartarak, aldırtmaya çalıştığı pozisyon provokatör pozisyonudur. Söylediği sözlerin hiç bir dayanağı, mesnedi yok. 2012 yılında Sayın Genel Başkanımızın Kerkük'e ziyaret için vize başvurusunu dahi becerememiş bir Dışişleri Bakanı'dır. Kendisi de Kerkük'e Erbil üzerinden gitmiştir. 17-25 Aralık hadiseleriyle ilgili olarak partisini savunmuş mu? 15 Temmuz'dan itibaren partisinin hiç bir kampanyasına destek vermeyen bizzat kendisidir. Anayasa referandumuna 'evet' diyemeyen bir zattır. Şimdi savrulduğu yer, bir yerlerden aldığı sufleyi seslendiriyor" değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu'nun Barzani'nin savunuculuğunu yaptığını öne süren Akçay, "Bölgemizde yaşananlarla ilgili söylemleri Amerika Birleşik Devletleri'nin, Barzani'nin, FETÖ cenahının söylemidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şu anda iş başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti Milli Güvenlik Kurulu'nun ve bölgede uyguladığı politikanın söyleminin aksine söylemdir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun Bahçeli'nin odasındaki 17-25 Aralık tarihine ayarlı saat ile ilgili sözlerini hatırlatan gazeteciye Akçay, "Kendi partisini savunmadan, 17-25'ten taarruza kalkışmasını yaman çelişki olduğunu ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Akçay, uygulanan politikanın milli bir politika olduğunun altını çizerek, "Bir devlet politikasıdır ve hükümet bu politikayı uyguladı diye her ne olursa olsun muhalefet etmemiz mi gerekiyor? Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüşümüz ve politikalarımızla örtüşmektedir. O nedenle de bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığı kararları veyahut uygulamaları, Türk Silahlı Kuvvetleri belli uluslararası hukuk çerçevesinde yapmış olduğu çalışmaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Erkan Akçay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title