Haberler

MHP Karaman Milletvekili Çalış'ın Açıklaması

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, köylünün 9 yıldır emeğinin karşılığını alamadığını öne sürerek, mazotta, gübrede ve ilaçta ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını söyledi

MHP Karaman Milletvekili ve milletvekili adayı Hasan Çalış, köylünün 9 yıldır emeğinin karşılığını alamadığını öne sürerek, mazotta, gübrede ve ilaçta ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını söyledi.

Çalış, beraberinde MHP Karaman ikinci sıra Milletvekili adayı Hamza Koçak, İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ile birlikte Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçeleri ile Güneyyurt beldesi parti teşkilatlarını ziyaret etti.

Köylülerin son 9 yıl içinde emeğinin karşılığını alamadığını iddia eden Çalış, kendi iktidarları döneminde köylünün emeğinin karşılığını alarak doğduğu yerde doyacağını belirtti.

İktidarları dönemin de tarımsal desteklerin kademeli olarak Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın yüzde bir buçuğu düzeyine çıkartılacağını ifade eden Çalış, şunları kaydetti:

"Halen yüzde 0. 5 olan toplam destek miktarı ilk etapta iki kat arttırılarak yüzde 1'e çıkarılacak ve yaklaşık 12, 5 milyar lira tarımsal destek yapılacaktır. Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında arttırılacaktır. Hayvancılık desteği, bugünkü 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecektir. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin kullandığı bu girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV, kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürülecektir. "

- KARAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title